Дънекова изгърмяла със синтетичен допинг

https://www.24chasa.bg/sport/article/5704525 www.24chasa.bg

Силвия Дънекова е дала положителена проба за methoxy polyethylene glycol-epoetin beta (CERA), съобщиха от делегацията ни в Рио. Това е трето поколение синтетичен допинг, който подобрява издържливостта. Той попада в групата пептидни хормони и хормони на растежа. 

Втората проба също е дала положителен резултат. До 17 часа днес трябва да се даде обяснение, но Силвия е отказала.

Дънекова е подложена на внезапен извън състезателен тест на 30 юли, малко сред пристигането й в олимпийското село. Два дни по-късно тя минава нова внезапна проверка с даване на кръв и урина.

На 8 август МОК информира състезателката, че при изследването в нейната проба А от 1 август  е положителна.

До излизането на втората проба никой няма право да обявява положителен резултат, защото за това са предвидени сериозни санкции в световния антидопингов кодекс.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.