"168 часа": 1 година след смъртта на Туньо банка взе имотите му. Близките му не се помириха

https://www.24chasa.bg/sport/article/6051854 www.24chasa.bg

Два милиона стигнаха дълговете на фирмите на Трифон, а наследниците му не пожелаха да ги връщат.

Повечето му приятели отказаха в началото да повярват, че Трифон Иванов вече не е между живите. Масивен инфаркт покоси един от най-великите защитници в историята на България. Новината през онзи мрачен 13 февруари 2016 г, изглеждаше повече като лоша шега.

Та кой можеше да предположи, че железният Туньо ще бъде предаден от собственото си сърце. Ненавременната му смърт потресе България. Чак след като Трифон си отиде, се разбра колко всъщност са го обичали бившите му съотборници от златното ни футболно поколение, фенове, приятели, роднини. В последните си години Туньо сякаш странеше от общественото внимание. Отказваше да дава интервюта, не ходеше по светски събития.

Предпочиташе да си стои на вилата край малко язовирче – също негова собственост, да лови шарани и да си спомня за добрите стари времена. Защитникът направи страхотна футболна кариера, но след нейния край не успя да се справи с житейските предизвикателства. Опита различни видове бизнес, които до един се оказаха неуспешни. После тръгна да прави революция във футбола ни заедно с Боби Михайлов и останалите легенди от онзи велик национален отбор, стигнал до 4-тото място на световното в САЩ. Постепенно обаче се отказа и от това начинание и в крайна сметка беше назначен на работа в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Близките му казват, че е имал планове да рестартира бизнеса си, но инфарктът спря житейския му път.

За съжаление гибелта на Туньо не успя да сплоти най-близките му хора и още повече задълбочи проблемите с банковите институции, които приживе мъчеха бившия национал. Една година след смъртта му се оказва, че дъщерите му продължават да воюват с дългогодишната му приятелка Валя, а банката прибра почти цялото му имущество. Причината за решителната намеса на съдия-изпълнителя са огромните дългове, натрупани от фирмите на големия футболист и неуспял бизнесмен. Още приживе той се затрупва с огромни неприятности, след като тегли почти едномилионен заем, за да задвижи поредното си бизнес начинание. Много скоро след като окачва бутонките, Трифон отваря бензиностанция, но не успява да се намеси активно в търговията с горива. След това тегли големия заем, за да вдигне развлекателен комплекс край село Поликраище.

Bъpxy тepeн oт пoчти тpи дeкapa фyтбoлиcтът пocтpoявa лyкcoзнa cгpaдa c oфиcи, pecтopaнт, диcкoтeкa и cтaи зa cпaнe. C ocтaтъкa oт пapитe Tyньo кyпyвa и мaлък pecтopaнт дo язoвиpa в poднoтo cи ceлo Гopнa Липницa. Комплексът край Поликраище така и не успява да заработи заради липса на клиенти. Огромното капиталовложение дърпа към дъното Трифон и той е принуден да търси всевъзможни варианти, за да се спаси от фалит.

Така и не успява да изплува. Банката праща съдия-изпълнител да се намеси в управлението на част от собствеността на бившия национал. Проблемите се отразяват на Туньо и може би са причина той да се отдалечи от приятелите си.

След внезапната му гибел се оказва, че има огромни дългове за плащане, а роднините му нямат желание да ги наследят. Така година по-късно банката е придобила всичко, което се е водило на негово име. Повод за скандалите в семейството на Трифон Иванов стават неговият апартамент във Велико Търново и старият му джип “Мерцедес”.

За разприте между близките хора на Трифон Иванов и как той преотстъпва ферарито си на закъсал съотборник четете тук в "168 часа"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата