Нинова и работодатели с общ приоритет - малкия бизнес

https://www.24chasa.bg/sport/article/6087567 www.24chasa.bg
Соцлидерката Корнелия Нинова се срещна с представители на работодателски организации, сред които БТПП, КРИБ, БСК и АИКБ.

Тръбопроводът Априлци-Стоките е мой основен приоритет, зарече се Кирил Добрев

“Обединихме се около тезата “Мисли първо за малкия” във всичко, което обсъдихме в сферата на икономиката и земеделието, защото гръбнакът на икономиката ни са малкият и средният бизнес. Общата ни грижа е за тези предприятия.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с работодателски организации.

Тя добави, че са имали абсолютно еднакво мнение и за нуждата образованието да бъде обвързано с потребностите на икономиката. “Предложенията ни са за професионално образование, плюс изготвяне на карта за висшето “Бизнес-образование”, с която в университетите да се залагат специалности, които са необходими за фирмите. Държавата да поема издръжката за тези специалности, за да се гарантират кадри за бизнеса”, обясни Нинова. И благодари на работодатели, които приели да помогнат за изготвянето на пътната карта за страната - къде и кои фирми от какви и колко специалности имат нужда.

Мечтал съм за този отбор, за тези млади хора, които са останали в България, каза водачът на червената листа в Габрово Кирил Добрев при старта на кампанията.

“Имаме единно мнение с работодателските организации по нашите предложения за насърчаване на българското производство и индустрия. Представихме предложенията си за ролята на държавата - не става въпрос за регулации, които да утежнят бизнеса, а за въвеждане на правила в икономиката”, каза още Нинова. Сред предложенията са промени в Закона за публичните предприятия, с които държавните и общинските предприятия да се управляват не на политически принцип и квоти, а на професионален - с конкурсно начало. В Закона за храните се въвеждат мерки за защита на българското производство - чуждите търговски вериги ще продават определен процент български стоки.

БСП предлага да има таван за субсидиите на един производител и разпределяне на средствата на малките производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци.

На срещата е била изразена и загриженост за административната тежест на бизнеса. “Срещу плащаните такси трябва да стои реална услуга, а не да се обременяват фирмите”, каза Нинова.

“Ако се случат намеренията на Юнкер за Европа на 2 скорости, всичко това няма да има смисъл. Противопоставихме се на разделяне на членовете на ЕС - на по-развити държави и на други, сред тях и България, към които ще има различна политика. Настояваме за еднакво отношение към всички държави - членки на ЕС, а не да ни третират като втора ръка хора”, отсече Нинова.

“Независимо дали ще съм депутат в опозиция, или в управление, тръбопроводът Априлци-Стоките ще бъде мой основен приоритет в следващия парламент.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” за Габрово Кирил Добрев в Севлиево. Той припомни, че в 43-ото НС нееднократно е поставял въпроса за пътя Севлиево-Крамолин и той вече е рехабилитиран. “Успяхме заедно да се преборим и за моста, свързан със същия път”, допълни той.

 Парламентарни избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.