Григор експрес на полуфинал в Лондон (Обновена)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6552543 www.24chasa.bg
Григор Димитров Снимка: Ройтерс

Григор Димитров продължава да пише новата история на българския мъжки тенис.

73 минути. Толкова бяха необходими на звездата ни, за да размаже 6:0, 6:2 Давид Гофен (Бел). Резултатът: полуфинал в Лондон. При това при дебюта на Димитров на финалите на АТП.

На Григор му остава мач с Пабло Кареньо Буста (Исп). А в събота очаква най-вероятно Александър Зверев (Гер) или Джак Сок (САШ).

"Това бе един от най-добрите ми мачове. Отвън може да е изглеждало лесно, но трябва сам да си го направиш. Работя точно за такива моменти и е страхотно, че резултатите идват навреме. Да, вече се класирах, но това не значи нищо за мен. Нямам претенции с кого ще играя. Да, приятно е, като знам, че ще играя в събота, но и мачът в петък е много важен.  В началото на сезона имах за цел да участвам в тези финали, но не съм бил сигурен, че ще го постигна, Важното е да поддържам постоянно ниво в мачовете си. През годината имах някои не много убедителни представяния като срещу Сок в Индиън Уелс и с Тим в Мадрид", каза Димитров.

Той бе попитан как се чувства като гражданин на света, тъй като е живял в няколко държави. 

"Аз съм българин, имам български паспорт и обичам да се подписвам на българското знаме. Няма значение къде живея", отговори Григор.