Микаела Шифрин със злато на гигантски слалом

https://www.24chasa.bg/sport/article/6717810 www.24chasa.bg
Микаела Шифрин се радва на победата си. СНИМКА: РОЙТЕРС

Микаела Шифрин спечели убедително олимпийската титла в гигантския слалом при жените. Тя бе втора след първото спускане, но във второто кара изключително силно и завърши на 39 стотни пред норвежката Рагхилд Мовинкел. Бронзовият медал остана за италианката Федерерика Бриньоне. Водачката след първия манш Мануела Мьолг направи изключително слаб втори и излетя на 8-о място.

Това е втора титла за 22-годишната Шифрин след тази на слалом от Сочи. Още в петък тя може да вземе и третата си, защото предстои да защитава златото си.

Мария Киркова зае 40-ото място от 87 състезателки. Тя можеше да бъде много по-напред, но в първото спускане направи фатална грешка на предпоследната врата и мина директно през нея. Това я върна 2 секунди назад.

"Всичко стана, защото исках да рискувам максимално. Постоянно си повтарях да бъда по-бърза и в един момент влязох с голяма скорост в последната част. В слалома ще рискувам още повече. Опитах се да направя едно достойно каране и до грешката бях много добре", заяви Киркова, която е на четвъртата си олимпиада.