Аматьори и „фантоми“ захапаха Любо Пенев

https://www.24chasa.bg/sport/article/6759953 www.24chasa.bg
От ляво на дясно: Шефът на АМФЛ Румен Вълков, Вихър Данчев, Иван Нарлев, Румен Андонов, Йордан Михайлов, Дочко Дочев и Емил Алексиев. СНИМКА: LAP.BG

Основателят на „Кракра 1919“: Родители звънят и ме питат – "ние съществуваме ли"

7 представители на аматьорския футбол в България обявиха, че са крайно обидени от отношението на Любослав Пенев към тях по време на Осмия конгрес на БФС. „Той дори нямаше платформа, както е редно при избори. Единствената му теза от самото начало до края беше: „Онези крадат, затова изберете мен.“ А по време на конгреса се обърна към нас с думите: „Вие не сте никакви футболни хора, вие не сте никакви делегати.“ Обединени около тези думи бяха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, Иван Нарлев от „Айдемир“ (Силистра), Йордан Михайлов от „Чико-Бунара“ (Бяга), Вихър Данчев от „Академик“ (София), Дочко Дочев от „Левски“ (Левски), Емил Алексиев от „Въстаник“ (Войнеговци) и Румен Андонов от „Кракра 1919“ (Перник).

„Отношението у беше пълна подигравка. Повечето ръководители сме вече достолепни хора – дали сме целия си живот на футбола – и като играчи, а след това и като хора, които помагат децата и младите хора по нашите си региони да се занимават с футбол. Всеки знае какво е дал, за другото да не говорим, но здравето сме си дали. И изведнъж – вие сте никои. Уважавам Любо Пенев като футболист, но след тези му думи огорчението е голямо“, заяви Иван Нарлев, президент на аматьорския „Айдемир“ (Силистра).

Някои от присъстващите ходили на предизборна среща с екипа на Любо Пенев по места, но в доста региони такива нямало. Както нямало и покана за излагане на платформа в Силистра.

„Абсурдни са твърденията, че ние сме били сплашвани, за да гласуваме за Борислав Михайлов“, заяви Йордан Михайлов от „Чико-Бунара“ (Бяга). „И понеже така нареченият анонимен делегат, който говореше тези неща, е от нашия пазарджишки район, ще кажа само, че въпросният човек е кмет на село от управляваща в момента партия. Не може да говори открито и превантивно, ако има наистина нещо? Или търси нещо друго впоследствие – вие преценете“, добави Йордан Михайлов.

На сбирката присъства и основателят на футболен клуб „Кракра 1919“ (Перник). Това бе един от трите клуба, обявени за фантоми. А тезата на Любо Пенев бе излъчена в предаване на колегите от „Господари на ефира“.

"Клуба „Кракра 1919“ го създадох през 2004 г. Аз съм бивш футболист на „Миньор“ (Перник), 14 години съм играл професионален футбол. 7 години и половина съм бил капитан на „Миньор“. Да, не съм имал качествата, за да бъда играч като Любо Пенев, но и аз съм бил дългогодишен футболист. Хората в нашия град ме познават. Сега ми е обидно, че трудът ми все едно не съществува. След като излъчиха репортажа по „Господари на ефира“, родители на деца, които тренират при мен, започнаха да звънят притеснени и да ме питат: „Ние фантоми ли сме?“, разказа Румен Андонов, основател на „Кракра 1919“.

"Развивахме детско-юношеската школа и и до сезон 2014/2015 си играехме в първенствата. След това финансовата криза се отрази. Дотогава се справях, хора помагаха, но вече не ставаше. Знаете как е в по-малките градове – страдаме от обезлюдяване. И в нашия град- няма вече фабрики, хората се изнасят да работят в София. Наложи се момчетата от моята школа да ги пратя в „Миньор“. Аз останах с най-малката възраст – играем „Футбол 7“. Но клубът не е прекратявал дейност“, заяви Румен Андонов.

На въпрос легитимен ли е да гласува клубът му при тези обстоятелства, шефът на Аматьорската лига Румен Вълков отговори категорично „да“.

Попитан дали ситуацията с другите два клуба, обявени за фантоми - „Миньор 1919“, където работи Иво Славчев, и „Рудничар“ (Бела Вода), е сходна, Румен Андонов отговори: „За „Миньор 1919“ доколкото знам е сходна. За „Рудничар“ не съм запознат.

Дочко Дочев от „Левски“ (Левски) призова първенствата за „Футбол 5“, „Футбол 7“ и „Футбол 9“ да не се прекъсват - за отбори от по-малки общини да се правят компромиси и да се позволява на отборите им да играят, тъй като така се запазват и футболисти и клубове. Той даде пример с Червен бряг, Павликени, Трявна, Дряново, където след 8-и клас голяма част от децата избират да продължат образованието си в по-големи градове, и тези малки общини остават с малко деца.

„Смешно е да се говори за манипулации на този конгрес на БФС. Резултатът казва всичко: 463 гласа за Борислав Михайлов, 36 за Любослав Пенев и 5 приятелски клуба, гласували за Ивайло Дражев. Любо Пенев така и не изложи платформа, а само раздаваше епитети „крадци и бандити“, каза Вихър Данчев от „Академик“ (София).

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Футболната съпруга с най-голям бюст в Англия - Алис Гудуин, признава, че обича да командва парада. Независимо дали вкъщи или на мястото, където работи като модел. "Обичам да бъде отгоре и да дирижирам нещата. Но, разбира се, винаги се съобразявам с хората около мен. И най-вече с моя съпруг Джърмейн", откровена е секси мацката,

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

15-годишната Алма пее и свири на китара Продуцентката отглежда истински музикален талант Дъщерята на скандалната продуцентка Саня Армутлиева се готви да взриви музикалния бизнес у нас с таланта си на певица, научи "България Днес". 15-годишната Алма, която е по-малката от двете дъщери на шефката на "Вирджиния рекърдс",