Най-големият тенис турнир за деца идва у нас

https://www.24chasa.bg/sport/article/6989343 www.24chasa.bg

Най-големият тенис турнир за деца идва и в България.

Всъщност Champions bowl е верига от национални състезания във възрастовите групи от 9 до 16 г. (момчета и момичета). Всички шампиони ще участват във финалите в Умаг (Хърв) от 9 до 16 септември.

Българският кръг е през следващата седмица в клуб “Левски” в София.

Основен организатор е известната бивша тенисистка Елена Пампулова, чиято фирма притежава правата върху Champions bowl за България и Швейцария.

“Избрах кортовете на “Левски”, защото съм израснала там, а исках турнирът да бъде на място, с което по някакъв начин съм свързана. Подобно състезание е имало в България преди, а аз искам да го възродя”, сподели Пампулова. Нейният син Алекс е стигал финал при 9-годишните в Швейцария.

В националните кръгове от Champions bowl се играе в предварителни групи, първите двама от които продължават в схема на елиминиции. Мачовете са поединично и на двойки. В турнира се връчва и отборна купа (за най-много медали), като целта на Пампулова е да има такъв отбор и от България.

“Имахме желание да намерим спонсор, с чиято помощ да поемем разноските на българските участници в Умаг, но не се получи. Иначе аз и родителите ми се занимаваме с почти всичко по организацията. Ще осигурим най-необходимото за тенисистите. Искам обаче да споделя нещо важно. Шампионите ще заминат за финалите само ако покажат поведение, каквото тенисът изисква. Ако не се държат добре на корта, няма да участват, въпреки че са спечелили. Единствените случаи на отстранени млади тенисисти заради невъздържани прояви, за които съм чувала, са с българи”, добави бившата №62 в световната ранглиста.