Невяна Владинова: Тежка година, радвам се, че приключи с медал от отборното

https://www.24chasa.bg/sport/article/7056842 www.24chasa.bg
Невяна Владинова СНИМКА: Благой Кирилов

Очаквано Катрин Тасева беше по-щастливата от двете ни гимнастички, след като зае шестото място в многобоя на световното по художествена гимнастика.

"Аз съм щастлива и горда. Има голям скок при мен и при Неви. Вървим с нея по един път. Вървим само нагоре. От състезанието съм доволна. Може би психически трябваше да издържа на финалите, щях да съм още по-доволна. Изпуснах още няколко медала. Г-жа Раева ни окуражаваше преди да излезем на килима."

"Искам да благодаря на всички хора, които ни подкрепяха. Аз съм доволна от днес и успях да покажа Катрин в добра светлина."

"За формата на шампионата ще обсъдим с колежките и ще се стигне до единодушие, защото е мното тежко, когато всички най-добри гимнастички се класират за многобой и трябва да се играят прекалено много съчетания."

"Сега на нас ни дават 17 дни почивка. После – на Белмекен, както винаги. Старата песен на нов глас."

"Както всички знаят, ние с Неви сме най-близки и извън залата. Затова, че винаги сме заедно ни е толкова хубаво."

"Едва ли някой ще запомни днешния ден след вчерашния. Ние продължаваме да пишем нашата история, защото от 17 години България не е печелила медал в отборната надпревара. Хората ще запомнят състезанието по този начин."

"Пожелаваме късмет на ансамбъла", завърши Катрин Тасева. 

Другата ни грация - Невяна Владинова сподели, че не е доволна от себе си и класирането си на 15-о място в многобоя.

"Аз не мога да бъда доволна. Стартирах много добре състезанието. Първите два уреда ми бяха стабилни, оттам не ми се получиха нещата. Направих грешки на бухалки. Все още не мога да си обясня нещата. Чувствам се във форма, ще трябва да направя анализ защо не се получиха нещата."

"Г-жа Раева и г-жа Маркова със сигурност са се надявали на повече от мен. Още нищо не са ни казали. Ще правим анализи и ще търсим по-доброто. Г-жа Раева ни казваше, преди да излезем на килима, да си вярваме."

„Публиката не създаваше тежест и напрежение. Напротив, залата беше уникална. Ако не беше публиката, не знам дали щях да изиграя съчетанието си с усмивка след това на бухалки. Тежка година, радвам се, че приключи с медал от отборното. Мисля, че се показах в добра светлина, въпреки грешките", продължи Владинова. 

"Правим всичко възможно, от утре ще мислим за усложняване на съчетанията. Форматът на състезанието е много тежък. Лошото е, че през годината няма нито едно друго състезание, което да е подобно на това. Беше много тежко за всички. Сега със сигурност ще има смяна на съчетанията."

"Сега ще стискаме палци за ансамбъла. За тях това състезание е още по-важно, защото се взимат квоти за олимпиадата, така че ще бъдем с тях", завърши Невяна. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и