Новият милионер от тотото още не знае какво ще прави с парите

https://www.24chasa.bg/sport/article/7090434 www.24chasa.bg

Щастливецът пуснал случайно фиша си в пункт в Бургас, играе винаги с различни числа

Новият тотомилионер още не знае какво ще прави с голямата печалба.

С пуснат в Бургас фиш (две комбинации за 2,40 лв.) той си осигури внушителната сума от 7 111 714 лв. от играта “6 от 49”. Ц. А. е минавал през морския град по работа и решил да си пробва късмета. Посетил е тотопункт в квартал “Меден рудник”, който е известен като късметлийски, защото точно там много често се печелят суми от различните игри на тотализатора.

Поредният милионер засега предпочита да не се съобщава името му и затова се споменават само неговите инициали. Причината да не бъде сниман и да не даде традиционните интервюта за медиите в централата на БСТ преди поредния тираж е лична.

Това обаче не е нарушение на правилата. Според новите изисквания всеки с печеливш фиш трябва да бъде сниман с големия чек, подписан от шефа на тотото Дамян Дамянов, и да бъде показан публично, за да бъдат преведени парите в посочена от него банкова сметка.

Няма никакъв проблем, че в първия момент човекът предпочете да остане анонимен. Правилата са спазени и съвсем скоро ще обявим имената му и ще го покажем на снимка, както се прави с всички останали, уточни Дамянов.

Щастливецът с голямата печалба е на 40 години, а играе тото от 10 г. Всеки път използва произволни числа, които избира на момента. Вярва, че съдбата е сляпа. Ако късметът е решил да бъде на негова страна, няма никакво значение дали числата са попълнени според моментното настроение, или са такива, каквито използва за всеки тираж. Той стана 96-ият милионер от тотото, а фишът бе пуснат в 76-ия тираж.

Печалбата вече е под №4. Най-голямата единична е 7 940 616 лв. от 34-ия тираж през 2017 г. Двама си поделиха сумата от 9 472 606 лв. и взеха по 4 736 303 лв. през 2012 г.

Ц. А. се е възползвал от една от новите услуги на тотализатора и е проверил фиша си по интернет. Така разбрал, че е спечелил, и съвсем очаквано е много щастлив. Вярва, че с участието си в игрите подкрепя българския спорт, каквато е и една от основните цели на БСТ.

Повечето от участниците в тиражите, които играят редовно, следят тегленето на числата два пъти в седмицата и обикновено на момента им става ясно дали са спечелили. В дългата история на БСТ има милионери, които използват различни “тактики” в опитите си да познаят числата.

Сред тях има такива, които редовно си записват всички изтеглени числа и си правят съответните сметки, а други признават, че комбинацията, донесла големите пари, им е подсказана от горе.

Практиката е показала, че хората, които използват едни и същи числа във всеки тираж, най-често ги избират според рождени дати на членове на семейството.

Още след падането на поредния голям джакпот в играта “6 от 49” започна да се трупа нов, който стартира от 2 милиона лв. И в изтеления вчера тираж няма шестица и така за четвъртък се очаква възможната печалба да бъде около 2,6 млн.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той