Подлезът пред Спортната палата грейна с младите български шампиони

https://www.24chasa.bg/sport/article/7159574 www.24chasa.bg
Снимки: БОК

Младите български шампиони грейнаха в стилни рисунки, разкрасили подлеза пред Министерството на младежта и спорта. „Спортен подлез“ бе реализиран с помощта на София – Европейска столица на спорта от екипа на ПОдЛЕЗНО, съобщиха от пресцентъра на Български олимпийски комитет.

Създадена като доброволческа инициатива през 2013 г., организацията осъществява своето разрастване като дизайнерско студио, като преобразява детски градини, училища, градинки, фасади, офиси и интериори и вдъхва нов живот на занемарени градски пространства.

На кратката церемония по символичното откриване днес по обед присъства организационният секретар на София – Европейска столица на спорта Анатоли Илиев, член на Управителния борд на ACES EUROPA, кметът на район Средец Мария Ачкова, представители на спомоществуватели и партньори по проекта, шефове на федерации и съюзи със състезатели сред младите български шампиони, спортисти, треньори и др.

Снимки: БОК
Снимки: БОК

Това е 7-мия проект на организацията, спечелил награда от конкурса "Младежки свят и доброволчество" на столичната дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм". ПОдЛЕЗНО изказва специални благодарности към кмета на район Средец за административната подкрепа при реализацията на проекта, както и към г-н Стоян Ставрев и Българска консултантска организация, генерален партньор и спонсор на ПОдЛЕЗНО - една компания, която вярва в каузата за облагородяване на градската среда и подкрепя творчеството, градския дизайн и свежите идеи.

Подлезът пред Спортната палата грейна с младите български шампиони

По предложение на София – Евростолица на спорта проектът бе реализиран под мотото „Младите български шампиони“ и в него влизат направените по фотоси стилизирани рисунки в екшън ситуации на тенисиста Адриан Андреев, щангиста Христо Христов, скиора Алберт Попов, боксьора Даниел Асенов, таекуондиста Владимир Далаклиев, сабльорката Йоана Илиева, лекоатлетката Мирела Демирева, спортния катерач Петър Иванов, ансамбъла художествена гимнастика плувеца Антъни Иванов и др. Всички те доставиха на българите през последните няколко години много поводи за гордост и национално самочувствие.

Подлезът пред Спортната палата грейна с младите български шампиони

Графитите са изрисувани от младия художник Димитър Стафидов с асистенцията на Цветан Узунов и Емил Михов по снимки на млади български спортисти, чиито права бяха любезно предоставени от техните фотографи - Илиян Телкеджиев от LAP.BG, Костадин Андонов от Старт Фото, Тодор Шабански и Петър Пешев.

Подлезът пред Спортната палата грейна с младите български шампиони

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа и във връзка с кампанията на Съюза на пивоварите в България "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете!" С този проект ПОдЛЕЗНО за поредна година печели конкурса "Art of the streets" на магазини „На тъмно“, които предлагат най-висококачествените спрейове за графити в страната. За удобство са изработени и пейки от висококачествен дървен материал, любезно предоставен от ЙАФ България. Благодарности получиха и доброволците на фондация „Тротоара“, които помогнаха много за почистването на пространството.

След Музикален подлез, Филмов подлез, Научен подлез, Космически подлез, сегашният Спортен подлез е седмият проект на организацията ПОдЛЕЗНО.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал