Григор: Единственото, което искам, е да радвам не само себе си, но и цяла България

https://www.24chasa.bg/sport/article/7221183 www.24chasa.bg

Григор Димитров даде специално интервю пред Max Sport, в което коментира настройката си за предстоящия турнир в Бризбейн и за сезон 2019, както и атмосферата в екипа си.

- Преди година по това време България все още бе завладяна от емоциите от спечеления Nitto ATP Finals в Лондон. Какви подаръци могат да очакват привържениците на Григор през предстоящия сезон?

- Първо нека да започна годината с победа. Това е единственото нещо, което искам в момента – да радвам не само себе си, но и всички свои фенове, цяла България. Започваме отначало – всяка една година е различна от другата. Защо да не се надяваме за подобни успехи, а защо не и за повече.

 - Как се отразява звездният треньорски екип?

- За момента както казах всеки е щастлив с човека до себе си, както се казва. Прекарахме доста седмици всички заедно, така че започваме годината наново. Няма смисъл да казваме кой какъв е и защо е. Всички имаме еднаква цел, опитваме се да се фокусираме изцяло върху това и се надяваме, че ще имаме успех.

И Димитров, и Джокович споделиха снимки на коледните си елхи в Монако. Можем ли да очакваме да поддържат еднакво темпо и на корта през сезон 2019?

- Да се надяваме. Той показа какво може да постигне в рамките на няколко месеца. Да се надяваме, че може би някой от турнирите ще ми се отрази по същия начин и ще имам същия успех.

Бризбейн е любимо място за най-добрия ни тенисист…

Харесвам го, да. Последните години започвам годината тук. Мисля, че последните 6-7 години съм прекарвал Нова Година тук. В момента е време само за позитивизъм и настройка за мачовете.

А ето и какво ни пожела Григор Димитров за празниците:

- Пожелавам на всички да са живи и здрави, което е и най-важното нещо. Благодаря много за подкрепата през всички тези години, която продължава и днес. Надявам се, че ще мога да ги радвам още повече.