Феноменален Георгиев с два рекорда в НХЛ, спаси 55 удара (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/7291750 www.24chasa.bg

Българският вратар в НХЛ Александър Георгиев спаси невероятните 55 удара при победата на "Ню Йорк Рейнджърс" с 4:1 над един от най-добрите отбори в лигата "Торонто Мейпъл Лийфс". Това стана навръх 23-ия му рожден ден.

Това е абсолютен рекорд на клуба за спасявания в мач, завършил в редовното време, откакто в НХЛ правят статистика на спасяванята от сезон 1955-1956 г, както и абсолютно постистижение в "Медисън Скуеър Гардън".

Сашо остана само на 4 спасявания от клубния рекорд на Майк Рихтер от 59 удара, който бе поставен при гостуване на "Ванкувър" на 31 януари 1991 г. Той обаче бе след продължения, защото редовното време мачът завърши 3:3.

Само за 2 минути при първото наказание на отбора си, Георгиев, който е роден в Русе, спаси 14 удара.

Предният му личен рекорд бяха 43 удара срещу "Бъфало" на 24 март 2018 г.

"Торонто" пък нямаше загуба от 20 януари тази година.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.