Както "24 часа" написа още на 25 март, Балъков е треньор на България (Видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/7452497 www.24chasa.bg
СНИМКА: Благой Кирилов

Красимир Балъков официално беше представен като старши треьнор на националния отбор по футбол на България.

Четвъртият в света от САЩ '94, който в момента води родния "Етър" поема държавния тим вместо Петър Хубчев, който подаде оставка.

Договорът на новия селекционер влиза в сила от 1 юни и е до края на световните квалификации през ноември 2021 година.

Видео: Румяна Тонева

"Преди два-три месеца, когато вие, медиите (първи беше "24 часа", б. р.), лансирахте и завъртяхте моето име в публичното пространство, това не стоеше на дневен ред за мен и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни. Днес виждате, че съм тук. Искам да ви благодаря за оракулските способности, които показвате. Впечатлява ме, че познахте. Искам да благодаря на президента на БФС за доверието, което ми гласуват. Наясно съм с малкото време, което имам в тези квалификации и отговорността, която ми се възлага. Няма нищо по-голямо от това да си селекционер на националния отбор. Стъпваме на една добра основа, поставена от Петър Хубчев. Ще дадем всичко от себе си да класираме отбора на Европейско първенство. Не сме магьосници, знаете нашата българска реалност. Идват и нови квалификации, на които ще се опитаме да се класираме", заяви Балъков при представянето.

Екипът му се състои от помощник-треньорите Станислав Генчев и Йончо Арсов, треньор на вратарите ще е Калоян Чакъров, а анализатор - Иван Славов, "непознат за българската общественост, но много важен за моя щаб. От него ще получаваме много важни статистически данни", отбеляза Балъков

"Имаше много спекулации в публичното пространство. Бързо взехме решението. Привилегия е да бъдеш селекционер на националния отбор. Не съм се колебал и за минута. Имаше формалности, които уточнявахме с президента на БФС. Срокът на договора е до ноември месец 2021", каза още новият старши треньор.

"Може би ще има изненади. Нормално е да има нови виждания и идеи с идването на нов треньор. Едната изненада е, че ще вземем около 28 футболисти. Имаме проблеми с някои опитни футболисти. Поради тази причина ще вземем повече играчи. На този лагер ще има повече футболисти, отколкото са викани нормално. Имаме един единствен приоритет и това е да се подготвим по най-добрия начин за мачовете с Чехия и Косово. Имаме шест-седем дни, в които можем да възстановим футболистите. Щеше да е по-лесно за мен, ако започвах квалификациите. Психически футболистите са поизморени. Имаме необходимото време. Трябва да направим един сплотен екип, който знае защо излиза на зеления терен. Разговарял съм с ръководството на Етър. Няма да има проблеми от никоя страна. Ще завърша сезона спокойно и надявам се успешно. Не изключвам абсолютно никой. Нито млад, нито стар. Едно решения за тотално подмладяване знаете какво изисква. Нямаме такива виждания, защото искаме да използваме всички възможни добри играчи в България. Било то чужденци или българи. Ще видите футболисти, които са по-опитни и такива, които са по-млади", завърши изказването си Балъков.