Mинистър Кралев инспектира ремонта на спортната зала към СУ “Иван Вазов” в Своге

https://www.24chasa.bg/sport/article/7456980 www.24chasa.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова инспектираха ремонта на спортна зала (физкултурен салон) към СУ “Иван Вазов” в град Своге. Физкултурният салон се ремонтира с осигурени средства чрез преструктуриране на бюджета на МОН. Отпуснати са 1 174 679 лева за разширение, реконструкция и преустройство на залата.

"На територията на Община Своге, където има 37 населени места, няма друго подобно съоръжение. Това е прекрасна възможност за всички спортни клубове на територията на общината да използват съоръжението, когато е свободно. Тук тренират детските отбори на Своге по волейбол, баскетбол, спортна гимнастика, таекуондо и др.", коментира министър Кралев. Той благодари на МОН за отделените средства, защото съоръжението е имало спешна нужда от ремонт.

Според спортния министър този спортен обект ще бъде даван за пример как трябва да бъдат реконструирани физкултурните салони в страната, за да може с едно съоръжение да се удовлетворяват нуждите на учениците и на спортуващите в региона.

Проектът за реконструкция на физкултурния салон предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на съществуващата амортизирана дограма, полагане на спортна подова настилка, която да дава възможност да се играят волейбол и баскетбол. Залата ще бъде оборудвана със 189 броя седящи места, от които 5 за хора с увреждания. Ще се извърши цялостен ремонт и обзавеждане на съблекалните помещения, изграждане на модерна отоплителна система, оборудване с необходимите приспособления. Ще бъде изградено техническо помещение и коментаторски пункт. Очаква се реконструкцията да завърши в края на месец октомври тази година.

На събитието присъстваха кметът на Своге Емил Иванов, заместник-кметът по строителството инж.Валентин Михайлов, както и представител на фирмата-изпълнител на ремонта. Директорът на СУ "Иван Вазов" и кметът на Своге благодариха на правителството за подкрепата за завършване на проекта.

Министър Кралев разговаря и с ръководството и учители от държавното училище "Велизар Пеев". По време на посещението си в Своге Красен Кралев бе придружаван от Христо Йовов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан