Балъков си взе довиждане с феновете на "Етър"

https://www.24chasa.bg/sport/article/7465786 www.24chasa.bg
Снимка: Официалн сайт на "Етър"

Старши треньорът на "Етър" Красимир Балъков, който вече е наставник на националния отбор, си взе довиждане с феновете на "Етър".

В четвъртък ще е последният му мач начело на "виолетовите" във Велико Търново - реванша от баражите срещу "Славия" за определяне на съперник на "Левски" за допълнителния мач за определяне на последния участник в Лига Европа.

Първият мач в София завърши 1:0 за "белите".

Ако "Етър" бие с два гола разлика или с 1:0 и изпълнение на дузпи, то ще играе срещу "Левски" на 28 май в София.

Ето какво написа Красимир Балъков в официалния си профил във фейсбук:

"Скъпи приятели, привърженици на „Етър“,

Вече сме на финала на първенството, а във Велико Търново ни остава да изиграем последния си мач на сезона, в четвъртък - 23 май.

Вие винаги сте подкрепяли отбора и във времето, когато миналата година се борихме за оцеляване и през тази, когато възвърнахме истинското лице на „Етър“ като отбор, с когото всеки се съобразява.

Нека и в този последен мач на „Ивайло“ покажем, че заедно сме силни. Нека подкрепим футболистите и завършим кампанията с победа.

Аз лично ще го приема като благодарност към всички, които през тези години работихме за възраждането на нашия клуб.

Този мач, макар и последен в Търново, няма да е мач за сбогом, а само етап от пътя, по който ще продължим заедно.

Предполагам, че всички ще ме разберете и ще подкрепите решението, което взех да стана селекционер на националния отбор по футбол.

Това е най-отговорната позиция в треньорската професия и същевременно предложение, на което не може да се откаже.

Националният отбор има нужда от вашата подкрепа, така както подкрепяхте през тези близо две години заедно и нашият „Етър“.

За бъдещето на отбора мога да кажа - то е начертано. Заедно с Община Велико Търново в лицето на кмета Даниел Панов и председателя на управителния съвет професор Георги Камарашев, всички работещи в клуба, спонсорите, феновете, медиите в града, положихме основите на новия ни тим и сега остава и занапред не само да защитаваме с достойнство постигнатото, но и да го развиваме и надграждаме.

Искам да изкажа и моята специална благодарност и към члена на управителния съвет Александър Нанков, който винаги беше плътно до нас и ни оказваше винаги много сериозна подкрепа.

Моите колеги, които остават в отбора, знаят цената на този успех, извоюван с много труд и себераздаване и заедно с вас – верните фенове на „Етър“ ще продължат по този път.

Аз оставам с отлични чувства от това, което изживях през този период, като най-искрено ви благодаря за всеотдайността и подкрепата, които ни оказвахте във всеки мач.

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Ваш Красимир Балъков"