БФАС: Продължаваме с шампионата си!

https://www.24chasa.bg/sport/article/7474133 www.24chasa.bg

На 27.5.2019г. в сайта 24chasa.bg беше публикуван текст относно Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС), както и изявление на г-н Камен Михайлов, председател на Автомобилна федерация на България (АФБ), в което бяха тиражирани груби неистини.

Вероятно и поради тази причина под публикацията не е налице името на автора и.

Нямаме ни най-малка представа защо неизвестният автор нарича българският автомобилен спорт "шизофрения" и изразяваме учудването си защо толкова усърдно г-н Михайлов иска да го управлява, щом състоянието му е "шизофренично", а както знаем то не се лекува.

Причини за протеста пред Министерството на младежта и спорта (ММС) и пред Министерски съвет имаше и има. Това, че авторът на текста не е пожелал да придобият публичност не означава, че десетки автомобилни състезатели на България са протестирали просто ей така.

Вероятно и протестът, който ще се състои на 28.05.2019г. от 13 ч пред Министерски съвет също ще бъде обявен като неоснователен и загуба на време. Но за нас - реалните спортисти на България причини за това има. И за улеснение ще ги споменем отново, а именно:

1. Внезапното, безцеремонно и в разрез със ЗФВС отнемане на спортния лиценз на БФАС.

2. Предоставянето на същия лиценз на дружество без история и дейност, на базата на едно писмо от Съюз на българските автомобилисти (СБА).

3. Възможността СБА като дружество в частна полза пряко да определя работата на държавна институция в лицето на ММС.

4. Узурпирането на БФАС от страна на АФБ - грубо, подмолно и безцеремонно.

5. Натискът, който АФБ прилагат върху нашите колеги с условието или да станат част от АФБ или ще им "забранят да спортуват".

Малко причини ли са това? Остана ли нещо неясно?

Авторът не разполага ли с доклада за рали ДБългарияФ 2018 г? Него ли е чел? Можем да го предоставим и там сами ще забележите, че оценката за състезанието от FIA изобщо не е ниска!

В крайната си оценка г-н Педро Мелвил, наблюдател на Международната федерация FIA, започва с "Добро рали, добре организирано от мотивиран екип".

А задава ли си авторът въпроса, ако наистина БФАС беше провалила рали "България" 2018 г. как и защо FIA прие заявката ни като организатор и през 2019 г.? Заявката на БФАС!

За разлика от АФБ, която получи финансиране от ММС, миналата година БФАС проведе състезанието изцяло на собствени разноски. Анонимният автор нарича това "пестене на пари".

Ние го наричаме "работа за спорта с лични усилия, без да лежим на чужд гръб".

В публикацията се казва, че през тази година е 42 участника. Това не е вярно! Участниците бяха 33, както е видно и от сайта на състезанието, сайт, който АФБ менажира и ние не можем да му влияем.

Защо и кого заблуждава авторът с всички тези необосновани твърдения?

В края на публикацията е цитиран и г-н Камен Михайлов, който "заявява най-официално", че изпълнява календара на БФАС, за да е налице Дплавен преход без сътресения". Не, г-н Михайлов, не това е причината да ДприпознаватеФ както календара на БФАС, така и всички документи, които НИЕ сме създали. Стигнахте дотам, че дори копирахте и публикувахте правилници, оставяйки в тях имената на наши официални лица. Не стигна това, а изкопирахте и целият сайт на БФАС. И всичко това, докато усилено притискате и заплашвате организатори и състезатели, само и само да преминат под шапката на АФБ. и Това ли наричате "плавен преход" и "припознаване"? Не, това се нарича "подмяна на идентичност" и "присвояване".

Казвате, г-н Михайлов, че такъв термин "Шампионат на БФАС не съществува". Съществува, г-н Михайлов, и ще продължи да се провежда. Организиран е от БФАС, с нашите спортисти, организатори и официални лица и ще остане напълно независим от Вашето "преходно сдружение". И той не е гараж на УБО, който можете да "припознаете". Извинете ни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Войната между нападателя на "Бетис" Хесе Родригес и бившата му половинка Аура Руис няма спирка. Двамата не спират да се плюят в медиите и да си правят мръсни номера след раздялата. Сега Хесе предприе нова стъпка във "военнните действия". Той даде майката на сина си на прокуратурата на Лас Палмас. Нападателят се жалва,

Даниел Вълчев е всеотдаен съпруг! Бившият министър на образованието и науката отмени жена си Милена, като излезе да напазарува плодове и зеленчуци за вкъщи, видяха папараците на "България Днес". Макар да бе натоварен с покупки, юристът не свали телефона си от ухото. Нищо чудно от другата страна на линията да е била съпругата му,

Испанските клубове пръснаха 808 млн. евро за нови футболисти само за 22 дни от отварянето на трансферния пазар. До момента отборите от Ла Лига са без конкуренция в Европа. За сравнение, в Бундеслигата са дали 434 млн., а в Серия "А" - 352 млн. Доскорошният водач по отношение на трансферите - Висшата лига, изостава назад със своите 197 млн.