Деца, ветерани и звезди в петия футболен турнир "За по-добър старт"

https://www.24chasa.bg/sport/article/7492972 www.24chasa.bg
Участниците в миналогодишния благотворителен мач позират за спомен. Снимка: Sonik Start

В периода 25 – 30 юни 2019 г. на градския стадион в Балчик за пета поредна година ще се проведе футболен турнир под мотото “За по-добър старт”.

Събитието ще бъде открито на площада от кмета Николай Ангелов, който е патрон на проявата.

След това на градския стадион ще се изиграе първия демонстрационен мач между ФК „Черноморец“ (Балчик) и легендарния тим на звездите „Отбор на Сърцето“, съставен от редица популярни личности, сред които Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Миро, Пацо, Георги Янев, Даниел Златков, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов.

По време на откриването някои от играчите от „Отборът на сърцето“ ще изнесат концерт в подкрепа на каузата. В музикалното изпълнение ще се включат Дичо, DJ Дончо, Играта, Лео, Монти, Спенс и Skiller.

Водещ на събитието ще бъде известният спортен радиожурналист Добри Атанасов, който всяка година подкрепя благородната кауза.

След официалната част в рамките на 6 дни деца и футболни ветерани ще се включат в играта, за да спечелят победа не само на терена. Те ще засвидетелстват своята съпричастност и ангажираност към каузата за равен старт на всички, независимо от различията.

Всяка година събитието привлича стотици участници, желаещи да преминат заедно пътя от спорт към толерантност, да вдъхновят и дадат добрия пример за преборване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците, които засягат уязвими групи от общността.

Футболен турнир “За по-добър старт” през 2019 г. ще включи две възрастови категории деца: 14-15 г. (2004-2005) и 16-17 г. (2002 – 2003) и ветерани. Традиционно ще вземат участие и отбори от деца, ползватели на социалните услуги, предоставяни от организацията.

Футболният турнир “За по-добър старт” е част от Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“.