Красен Кралев: Стадионът на ЦСКА остава в Борисовата градина

https://www.24chasa.bg/sport/article/7512769 www.24chasa.bg
Красен Кралев

Три терена се осъждат за нов национален стадион

Да не играем добре, всички имаме отговорност, каза пред бТВ спортният минист ър Красен Кралев. Съгласен съм с Йордан Лечков, че пролемът е в клубовете. Самият факт, че нямаме български играчи в големите клубове в Европа, показва, че нещо сме сбъркали в подготовката. Футболните президенти трябва да разберат, че това е бизнес, а не безкрайно наливане на пари. БФС трябва да направи сгратегия за развитие на детско-юношедкия футбол, която да представи на правителството. Намерена технология, по която парите да не отиват за друго, каза Кралев. Той отказа да коментира зако Борислав Михайлов си е тръгнал с джип от лекоатлетическата писта на националния стадион. Уточни само, че това не е редно и директорът на стадиона си е понесъл отговорността и е освободен. За 48 чада стадионът е под контрола на футболния съюз при такива прояви, уточни Кралев. Няма щети по пистата, другото е морален въпрос, уточни той.

Амбицията ни е да изградим нов национален стадион. Трябваше да има среща в Букурещ, но тя е отложена за септември. Има няколко терена, предложени от Столична община, всичките са добри. В момента се обсъждат три терена, които ще предложим на правителството. Какъв ще е размерът, ще се разбере в края на годината, когато стане ясно дали ще кандидатстваме за европейско или за световно първенство. Концерти ще се правят и на новото съоръжение.

Стадион в центъра на София не е удачно, но нека да се построи новото съоръжение и тогава да се обсъжда какво ще стане с "Васил Левски"

За стадиона на ЦСКА проблемът бил, че за да се ползва, трябвало основно да се реновира. Паркингите могат да бъдат и подземни, за да не се влиза в чертите на Борисовата градина, каза Кралев. Но стадионът на ЦСКА остава в Борисовата градина.

По повод скандала с Платини, той каза, че Катар не е особено подходяща за футболно първенство - държавата е прекрасна, но атмосферните условия не са много добри, няма да бъдат удовлетворени претенциите на феновете.

За "Верея" каза, че БФС е реагирал адекватно и вероятно отборът ще бъде изхвърлен и от второ ниво, за да се покаже, че не се толерират такива неща.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и