Елена Бинева: Отказах се от спорта заради момичетата

https://www.24chasa.bg/sport/article/7528582 www.24chasa.bg

Още в началото на годината взех решение да се откажа от спорта, каза за "Тази сутрин" по Нова телевизия Елена Бинева, световна вицешампионка по художествена гимнастика.

Чаровната шампионка се отказа от спорта заради стара травма.

"Бях в труден период, но ходех всеки ден в залата. Когато наблюдавах тренировките осъзнах необходимостта момичетата да се сработят с друго момиче, когато не можех да играя заради силните болки. Мисля за тях, не искам да имат страх, че няма да преодолея болката", допълни Ели.

Бинева разказа, че най-зле и най-силни болки е имало на световното първенство, когато е играло с корсет.

"Сега беше моментът да се откажа, чувствам се сигурна в себе си, че взех правилното решение. Първо споделих с майка си, после с ансамбъла", каза гимнастичката.

"Всеки изход е вход за някъде", обобщи философски баща й Слави Бинев. Той заяви, че е горд, че дъщеря му е постъпа мъдро и достойно за възрастта си.

"Това беше правилното решение - шампионско, в нашето семейство има много шампиони", заяви Бинев.

"Имам идеи за бъдещето, искам да работя, защото иначе не се чувствам добре", завърши с оптимизъм Елена Бинева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и