Откриха новата учебна година и новата тенис база в НСА

https://www.24chasa.bg/sport/article/7658144 www.24chasa.bg

Учебната 2019/2020 г. и нова тенис база бяха открити в НСА. Ректорът Пенчо Гешев приветства първокурсниците, връчи студентските книжки на класиралите се с най-висок успех, а след това преряза лентата на новия тенис център в кампуса заедно с Цветанка Захариева - ръководител на сектор "Тенис" в присъствието на официалните гости, сред които кмета на район “Студентски” Димитър Дилчев и зам. -министъра на спорта Николай Павлов

 Новата тенис база на НСА има 4 корта, два от които ще бъдат покрити, осветление и трибуни за зрителите. Държавната шампионка в зала Дария Радулова и други тенис таланти - Ралица Александрова, Денис Тодорова, Христо Валеов, Васил Димитров и Никола Керемеджиев, играха на кортовете на НСА след церемонията.

"Всички наши специалности, в които подготвяме кадри, са специалности, изискващи дълбоко вътрешно убеждение във всеки един от нас, че сме годни да реализираме тази дейност, защото работим с хора, с деца. Трябва да сте вътрешно убедени, за да бъдете учители по физическо възпитание, треньори, за да запалите любовта към спорта в децата. Нещо повече - да превъзпитаме, ако трябва и техните родители", заяви проф. Гешев пред присъстващите на откриването на учебната година.

Първокурсници в редовна форма на обучение ще са гимнастичките Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, каратистът Борислав Байчев, борецът Захари Зашев, мотоциклетистът Теодор Кабакчиев и други. Радуканова и Калейн нямаше как да присъстват на откриването, защото в момента са на световното първенство по художествена гимнастика, където преследват отлични оценки в любимата си "извънкласна дейност".

Поздравителни адреси към академичната общност изпратиха Милена Дамянова - председател на парламентарната комисия по образованието и науката, Славчо Атанасов - председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Кръсимир Вълчев - министър на образованието и науката, Стефка Костадинова - председател на БОК, командващия на съвместното командване на силите - ген.-лейтенант Любчо Тодоров.

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов приветства преподавателите и студентите за началото на учебната година от името на министър Красен Кралев.

Кметът на район Студентски Димитър Дилчев припомни на присъстващите, че НСА е мястото, където си дават среща младежката енергия, силната воля и славната спортна история на България.

"Спортната база на НСА е от изключителна важност за изграждането на кадри. От седмица студентите на НСА се радват и на новата база в центъра на София, ще открием след малко и нова тенис база. Професор Гешев, вашето управление ще се запомни. НСА стана едно райско място, в което спортисти и млади семейства обичат да прекарват времето си. Спечелихте много битки, отвоювахте много територии, но това не е края. Това трябва да продължи и се надявам тези след Вас упорито да следват Вашия път" - заяви в словото си Димитър Дилчев.

Гости на тържественото събрание бяха още д-р Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето, Йорданка Благоева - заместник-председател на БОК, Михаил Златанов - началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи, представители на дирекция "Висше образование" на МОН, Борис Борисов - съветник в ПК по въпросите на децата, младежта и спорта, ген. Илия Лилов - зам.-началник на съвместното командване на силите и други.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното