Руският треньор Андрей Чернишов е вариант за ЦСКА, работил е с Крушчич

https://www.24chasa.bg/sport/article/7697895 www.24chasa.bg
Снимка: Инстаграм профил на Андрей Чернишов

Руснакът Андрей Чернишов е вариант за старши треньор на ЦСКА, съобщиха тамошни медии.

“24 часа” се свърза със специалиста по мобилния му телефон. Той не отрече новината.

“Аз имам различни агенти за Русия и Европа. Те следят в кои отбори има треньорски промени и реагират съответно. Да, знам, че кандидатурата ми е предложена на софийския ЦСКА. За мен би било чест да водя един толкова велик отбор с невероятна европейска история”, каза Чернишов, но се извини, че не може да даде повече подробности и помоли да се свържем с него след няколко дни.

Връзката с руснака е Милош Крушчич, който в момента изпълнява ролята на старши треньор на ЦСКА след оставката на Люпко Петрович. Двамата с Чернишов вече са работили заедно в сръбския “Спартак” (Суботица). Андрей спомена в разговора с репортер на “24 часа”, че познава лично и Люпко Петрович.

Чернишов е роден на 7 януари 1968 г. в Москва. Започва да тренира в местния “Динамо”, но после преминава в градския съперник “Спартак”. Играе също в “Щурм” (Грац), ПАОК (Солун), “Антверпен”. Национал на СССР (17 мача), ОНД (8) и Русия (3).

Треньорската си кариера като треньор на националните отбори на Русия за юноши, както и помощник при мъже. За кратко е бил и старши треньор на “Спартак” (Москва) след напускането на легендата Олег Романцев през юни 2003 г.

В същото време пред Дарик радио собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев обяви, че засега Милош Крушчич остава старши треньор на клуба. Той опроверга и спекулациите, че Люпко Петрович ще остане на консултантска работа в Борисовата градина.