Благой Георгиев за оставката на Михайлов: Няма незаменими хора, но той е направил много

https://www.24chasa.bg/sport/article/7711130 www.24chasa.bg

Няма вечни и незаменими хора. Това заяви пред Би Ти Ви футболистът Благой Георгиев по повод оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов.  Когато нещо не върви е нормално да се искат оставки.

Боби е направил много за българския футбол и като играч, и като ръководител и това не трябва да се забравя, каза той. Толкова време нямахме база, дори само това да е направил, то е достатъчно, смята Георгиев.

Жал ми беше, каза той за резултата от мача с Англия. Но няма смисъл да бъдат плюти в момента играчите, защото на тях им е най-тежко, каза бившият национал. Според него това само нагнетява напрежението. Да си оставиш душата и сърцето на терена - това не видях обаче, посочи Благой.

Вината за резултатите е обща, смята той. Според него за националния отбор се създават най-добрите условия. Но че е такъв националният отбор е въпрос и на клубовете. В детските школи трябвало да има добри и научени треньори. Той смята. че в момента духът на българския футбол е сломен.

Още не мога да кажа нищо за себе си, колебая се, имам предложения от български клубове, като стане, ще кажа, отговори той дали има намерения да се върне във футбола.

Не може да обобщава и всички българи да се отъждествяват с група хора, които може би наистина са расисти. Може и тази провокация да е умишлена, но ако не е, това е пълна простащина, каза Георгиев. 

Детето е спокойно, не плаче. Всичко е наред, каза футболистът за последния си наследник.