За първи път жребият за волейболните шампионски лиги ще се тегли в България

https://www.24chasa.bg/sport/article/7714885 www.24chasa.bg

За първи път в историята България ще бъде домакин на тегленето на жребия за Шампионска лига по волейбол при жените и мъжете.

Дълги години по традиция галата бе във Виена, но в последните години европейската конфедерация взе решение да разнообрази това събитие, поверявайки го на столиците на други държави като Будапеща и Москва.

Сега честта се пада на София. Грандиозното събитие ще се проведе на 25 октомври 2019 г. в хотел “Маринела”. От 18,30 ч ще бъде изтеглен жребият за групите при жените и мъжете, в които ще участват по 18 отбора, добили право по ранкинг, и двата тима, класирали се от трите предварителни квалификационни кръга. Българският представител са дамите от от пловдивския “Марица”.

Веднага след жребия ще се състои галата за Шампионската лига, на която ще присъстват президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич и ръководството на централата. То ще проведе заседание в деня преди жребия. Гвоздей в програмата на галата ще бъде раздаването на традиционните награди за най-добри състезатели и треньори през 2019 г.