Пранди връща “отлъчените” за олимпийската квалификация

https://www.24chasa.bg/sport/article/7730642 www.24chasa.bg
Президентът на CEV Александър Боричич връчва на президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров награда за цялостен принос към волейбола по време на Европейската гала в София.

Иван Петков вече не е треньор на “Марица”, ще води само женския национален отбор

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Силвано Пранди ще върне в отбора опитните състезатели, които бяха отлъчени за първата олимпийска квалификация, за предстоящото миниевропейско първенство в битка за една квота за Токио 2020. Това загатна президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.

“В състава, който Силвано Пранди предвижда, са включени абсолютно всички български играчи, които са в момента в състояние да играят за България”, обяви Лазаров.

Преди квалификацията във Варна Пранди реши да извади от отбора Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Николов и Боян Йорданов. България бе близо до голяма изненада и само на точка от 3:0 срещу Бразилия, но загуби 2:3 от олимпийския шампион и през януари ще спори в Германия с 8 европейски тима за олимпийска виза.

Данчо Лазаров обяви и новина около женския отбор: “Марица” (Пловдив) е достатъчно силен отбор, но не е на нивото на Иван Петков, който да води този отбор, в този шампионат, който имаме. Затова с него се разбрахме да работи само и единствено за женския национален отбор.”

Лазаров получи специална награда от Европейската конфедерация лично от президента на CEV Александър Боричич за приноса към европейския и световен волейбол. “Това е признание за всички хора в тима ни в Българската федерация по волейбол, за всички състезатели и треньори, за всички от семейството на българския волейбол”, заяви Данчо Лазаров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г