Халф на “Хамбургер” избрал България пред най-големия турнир за юноши до 18 г. в Германия

https://www.24chasa.bg/sport/article/7863708 www.24chasa.bg
Емануел Мирчев (в лице) и другите избраници от набор 2002 на регионалния отбор на Хамбург се подготвят за мач.

Да не играе на най-големия турнир за юноши до 18 г. в Германия, а за България е избрал новият национал в тима до 19 г. Емануел Мирчев.

Халфът на “Хамбургер” дебютира за тази формация през септември, а миналия месец взе участие в лагера на немска земя за селекцията на Ангел Стойков.

По същото време в Дуисбург се проведе турнирът между отборите на регионалните футболни съюзи в Германия от набор 2002. В състава на този от Хамбург Мирчев е рекордьор сред връстниците си с общо 41 мача в различни възрастови групи.

Емануел обаче предпочете да е с новите си съотборници в националния тим на България до 19 г. в Барзингхаузен, тъй като с трите контроли там лагерът бе много важна част от подготовката за стартиращите утре европейски квалификации в Турция.

Така Мирчев се отказа от възможността да играе пред скаути на най-големите клубове в Германия. Те задължително присъстват на турнира в Дуисбург през октомври, за да се запознаят с най-доброто, което предлага поредният набор в различните региони, наближаващ 18 г.

Това бе единственият турнир на отбора на Хамбург в неговата възраст, в който Емануел не игра, откакто е част от програмата за насърчаване на талантите в областта.

В края на миналия месец Мирчев получи признание от футболния съюз на пристанищния град. На българския национал бе връчен специален плакет и сребърна игла за заслуги. Последната се дава за изиграни 30 или повече мачове за регионални отбори на Хамбург. С плакета пък бе отбелязан рекорда на Емануел от 41 срещи. Той има мач за бундестима до 15 г.

Утре юношеските национали започват евроквалификациите в Турция с мач срещу Черна гора.