Официално - японката Секай Мори стана наследничка на Наим

https://www.24chasa.bg/sport/article/7871466 www.24chasa.bg
Наим Сюлейманоглу

Секай Мори официално бе вписана като дъщеря на Наим Сюлейманоглу в турския вариант на ЕСГРАОН. Това съобщи нейната адвокатка Хюлия Акхасал.

Първоначалната молба на Секай бе отхвърлена, защото през 1989 година Наим не бил получил пълните права на турски гражданин след бягството си от България. Тогава остана отворен въпросът как е участвал на олимпиадата в Сеул, без да има редовен паспорт.

Секай заведе дело, което е приключило благоприятно за нея, обясни юристката.

Наим дори бе ексхумиран, за да се докаже бащинството му на японката. ДНК тестът показа 99,99% вероятност, че е той.

Решението да бъде вписана в регистъра дава право на Секай да претендира на равни начала с останалите три дъщери на великия щангист за неговото наследство. Освен това тя вече има право да носи и името на баща си и да получи и турски паспорт освен японския.

Секай е дете на Сюлейманоглу от най-дългата му връзка с японската журналистка Наоми Мори, с която се запознава точно на игрите в Сеул. До последния си дъх той признаваше, че тя е голямата му любов. Заради това малко преди смъртта си накара брат си Мухарем да издири най-голямата му дъщеря.

Останалите три обаче направиха и невъзможното да попречат на Секай да получи правата на наследница, но в крайна сметка се провалиха. Първо беше делото за доказване на бащинство, което завърши в полза на японката, а след това бе и отказът да бъде вписана като наследничка на Наим, който умря през 2017 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хиляди протестиращи хотелиери и ресторантьори окупираха парламента и Министерски съвет и блокираха движението на Орлов Мост. Демонстрацията се състоя въпреки постигнатото споразумение с Министерството на финансите, според което Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца

Откриха лек срещу коронавируса! Китайските молекулярни биолози са установили, че едно от антителата, открито по време на епидемията от атипичната пневмония от 2003 година, може да неутрализира новия вирус. Според учените това ще позволи достатъчно бързо да бъдат създадени първите ефикасни средства за потушаването на епидемията

Бебе почина само два дни след раждането си. На 23 януари следобед в монтанската многопрофилна болница се ражда здраво момченце. Два дни всичко е наред, но през нощта срещу третия нещо се случва, в резултат на което детето почива. Бременността на майката Изабела протича нормално, в деветия месец получава болки и е приета в лечебното заведение