Владо Николов: Държавни пари се раздават на клубове около избори

https://www.24chasa.bg/sport/article/7875964 www.24chasa.bg
Снимка: Пресклуб България

Един от лидерите на опозицията, която иска да свали несменяемия през този век президент на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров - Владимир Николов, призова държавата в лицето на спортния министър Красен Кралев да забави финансирането ѝ до провеждане на изборно общо събрание.

Причината - сегашното ръководство на централата е раздавало държавни пари на малки клубове или такива, които не развиват никаква дейност след провеждането на форума. “А може и преди, не знам”, добави бившият капитан на националния отбор. Президентът на “Левски” заедно с представители на ЦСКА, “Славия”, “Виктория Волей” и женския “Марица” представиха инициативния комитет, който прави подписка за свикване на изборен конгрес. Желанието му е да се проведе изборен конгрес на 16 януари и Данчо Лазаров да бъде сменен. За да бъде предизвикан такъв, трябва съгласието на 1/3 от клубовете у нас - или 42.

“Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището на българския волейбол. Вярваме, че имаме нужда от централа, която се грижи за клубовете и им помага адекватно. Федерацията реално е във фалит, а човекът, който разписва всички плащания, е Данчо Лазаров. Очевидното е, че той не се справя с управлението на финансите. Дължат се пари не само на треньори, но и на състезатели, клубове, хотели, доставчици. И оправданието постоянно е: “Няма пари, няма пари”, заяви Николов. Дълговете били 100 000 лева.

Според Александър Попов от ЦСКА опозицията имала 3 варианта за нов президент на федерацията.