Лечков: Какво значение има кой е президент на БФС? Все още е Боби Михайлов

https://www.24chasa.bg/sport/article/7880846 www.24chasa.bg
Йордан Лечков Снимка: Архив

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков направи любопитен коментар след победата над Чехия с 1:0. Той заяви, че президент на родната централа все още е Борислав Михайлов, а това може да се промени само след нов конгрес, предаде bTV.

Лечков каза също, че е разбрал за отказването на капитана Ивелин Попов днес, при това от журналистите на ст. "Васил Левски".

"Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, все още е Боби Михайлов. Прочетохте ли устава? Има ли подадена оставка? От кого е подадена? Оставката може да се приеме само на Конгрес... Четете устава! Не искате да чуете това, което ви казвам. В устава пише кой може да свика извънреден конгрес", каза вицепрезидентът на БФС.

""Можем да си говорим много, но днес момчетата победиха на терена. Днес видях хъс. Преди го нямаше това нещо и нямаше резултати. Момчетата се сбиха, сбориха... От вас разбирам, че Ивелин Попов се отказва. Откакто аз отговарям за националния отбор, никой не се е месил на треньорите. Сега имат достатъчно време. Трябва да останат на земята. Не са били кой знае кого. Пожелавам от сърце на тези момчета да могат да се реализират и да си построят живота по най-добрия начин. От тях зависи"

"След като тези момчета могат да бият Холандия и Швеция, значи има нещо в тях", каза Лечков, след което заваляха въпроси към него за скандалите с президентския пост в БФС. Рано или късно ще има конгрес. Това е отделна тема. Ако искате, следващата седмица да отделим един ден и да си говорим на тази тема", коментира Лечков.

На 28 ноември ще има събрание на Изпълком

Временният преиздент на Българския футболен съюз Михаил Касабов говори пред журналистите след победата с 1:0 над Чехия. Той разкри, че на 28 ноември ще се проведе събрание на Изпълнителния комитет на централата.

"На 28 ноември ще има Изпълком. Този месец, да. На него ще се реши кога ще бъде следващият конгрес", заяви Касабов.

"Кой е президент на БФС - аз или Йордан Лечков? Попитайте го него!", каза още той.