Подобрение в развитието показват резултатите от лагера за деца с ментални проблеми „Вие сте част от нас“

https://www.24chasa.bg/novini/article/7885163 www.24chasa.bg

Значително подобрение в развитието показват резултатите от изследванията, направени по време на петото издание на международния лагер за деца и младежи с ментални проблеми "Вие сте част от нас" в Атина (Гърция).

В лагера участваха 25 деца и младежи, а инициатор и водеща организация е Федерация Адаптирана Физическа Активност Балкани и Черноморска област (ФАФА) с председател Слав Петков.

В програмата бяха включени множество активности и различни спортни занимания. На старта и финала на лагера участниците преминаха специализирани тестове, които показаха моментното им състояние и физическите им качества.

От проведените изследвания е видно, че се наблюдават положителни тенденции към подобрена психомоторика, концентрация и превключваемост на вниманието. Емоционалната неустойчивост, като фактор на психиката, е подобрена, което е от първостепенна важност за измерваните групи. Резултатите показват подобрения при развиването и стимулирането на способността децата да изразяват това, което чувстват и мислят, чрез рисуване, развиващо въображението и фантазията.

От проведеното изследване на Уилсън се наблюдава засилване на желанието за общуване и комуникация с другите, и готовност да се окаже подкрепа на другите от групата. Подобрява се адаптацията и способността за приспособяване към нова среда, както и положителното усещане и нагласи за тази среда. Засилва се вътрешна мотивация за постигане на цели и успешната им реализация, наблюдава се взаимопомощ и сътрудничество при изпълнение на поставените задачи.

В програмата на лагера участваха специалисти от България, Чехия, Англия и Гърция, както и президентът на "Спешъл Олимпикс" Чехия проф. Хана Вълкова. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В чистачка се превърна Тита. Сексапилната изпълнителка яхна машина за миене на пода. Облечената като за дискотека, изпълнителката на "Антилопа" не се притесни да върши работа, различно от нейната. Цицеронестата блондинка умело управлява големия уред. Протежето на Криско въртя гефрека на машината и излъска целия под на помещението

Половинката на мотоциклетиста Андреа Яноне - Джулия де Лелис, е известен модел и инфлуенсър. Като такава тя се стреми да поддържа вниманието на последователите си постоянно. Наскоро написа книга за кариерата си, която се оказа доста успешна. Сега публикува своя снимка, която тв водещата Барбара д'Урсо определи като шокираща

Напълно натурална и без капка грим актрисата Параскева Джукелова вършее из столичните булеварди. Артистката се престраши да излезе на светло напълно естествена, което е похвално. Параскева, която в момента се подвизава в сериала "Пътят на честта", е добре екипирана, с дълго яке и черна шапка, които я правят напълно неразпознаваема в градската