Анев 15-и на 20 км в Швеция с 20 от 20 в стрелбата

https://www.24chasa.bg/sport/article/7942572 www.24chasa.bg

Красимир Анев донесе много силно класиране за България и във втория мъжки старт след щафетите от I кръг на световната купа по биатлон, който се провежда в Йостерсунд (Шв).

32-годишният самоковец демонстрира страхотен мерник, сваляйки всичките 20 мишени в индивидуалния старт на 20 км, и финишира 15-и. От биатлонистите, завършили без пропуск, пред Анев е само руснакът Антон Бабиков - 14-и.

Димитър Герджиков направи 2 грешки на рубежа и завърши 57-и.

Владимир Илиев, който в неделя записа 10-о място в спринта, нямаше ден в стрелбата и с цели 7 пропуска се нареди на 68-ата позиция. Той обаче записа отново силно бягане и се нареди 13-и в класирането за преминаване на трасето. Именно в индивидуалната дисциплина и отново в Йостерсунд Илиев донесе през март първи медал за България от световно първенство по биатлон при мъжете - сребърен.

Последният български участник в индивидуалния старт днес - Антон Синапов, не свали също 7 мишени и зае 94-ото място от общо 105 завършили състезатели.

Победата с 1 пропуск грабна френската емблема на биатлона Мартен Фуркад. Втори и трети са неговите сънародници Симон Дестьо и Кентан Фийон Майе.