Руис преговаря с Уайлдър за следващия си мач

https://www.24chasa.bg/sport/article/7951817 www.24chasa.bg
Анди Руис и Антъни Джошуа СНИМКА: РОЙТЕРС

Джошуа най-лек за цялата си кариера преди реванша - 107,5 кг, Анди удари кантара на 128,4

И Анди Руис няма никакво намерение да се бие с Кубрат Пулев, стана ясно часове преди боя на мексиканеца с Антъни Джошуа в Саудитска Арабия.

Руис призна, че вече преговаря с Дионтей Уайлдър за следващия си двубой, ако запази титлите си, които спечели, след като нокаутира Джошуа в Ню Йорк и предизвика една от най-големите сензации в историята на свръхтежка категория.

Ден преди това и мениджърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че вероятно следващият му двубой ще е с Уайлдър, който държи титлата на Световния боксов съвет.

По принцип Международната боксова федерация има решение, че победителят от Руис - Джошуа трябва да се бие с претендента на организацията Кубрат Пулев до 31 май догодина.

Сегашната ситуация означава, че се отива до бой с американеца от полски произход Адам Ковнацки за титлата, която ще бъде овакантена, след като и двамата избягват българина.

Хърн обаче остави вратичка, като допълни, че мач с Пулев може да има някой ден в Лондон.

В уравнението влиза и Олександър Усик, който само с един мач при свръхтежките стана официален претендент на Световната боксова организация. Усик е наполовина собственост на Хърн и бившия световен шампион Владимир Кличко.

Антъни Джошуа призна, че Владимир Кличко е звъннал по телефона, за да му даде съвети преди двубоя с Анди Руис.

Джошуа е най-лек за цялата си кариера преди двубоя. Той закова кантара на 107,5 килограма. В същото време Руис е най-тежък, въпреки че се появи вече без коремче. Той е 128,4 килограма преди двубоя.

Предимството на мексиканеца означава, че Джошуа ще трябва да търси нокаут, ако иска да се справи със съперника. Анди пък е превърнал всичко в мускули. (24часа)