Кобрата: Поздравления, Антъни, чакам те с нетърпение

https://www.24chasa.bg/sport/article/7953952 www.24chasa.bg

"Поздравления за Антъни Джошуа и Еди Хърн за спечелването на титлата. С нетърпение очаквам да се бия с Антъни в следващия мач, както нареди Международната боксова федерация. Резултатът няма да е същия. Гарантирам", написа Кубрат Пулев в профила си в туитър.

Българинът е официален претендент на Международната боксова федерация, която има решение, че победителят от Джошуа - Пулев трябва да се бие с Кобрата в срок до 31 май догодина, или да освободи титлата.

Минути след победата на Джошуа се намеси и Световната боксова организация. Тя даде срок от 180 дни на Антъни да договори мач с официалния претендент Олександър Усик, или отново да оваканти титлата. Срокът изтича на 4 юни. В момента англичанинът няма само пояса на Световния боксов съвет, който е при Дионтей Уайлдър.

Самият Джошуа дори не спомена Пулев след победата си. "Когато Уайлдър, Фюри, Усеик и Ортис са напълно готови, ще бъдат призовани. До този момент само ги уважавам и нищо повече. Не мислех много за тях, защото исках да се съсредоточа само върху Анди", обясни Джошуа.

Англичанинът тотално е надиграл Анди Руис. В 12 рунда той има 107 удара, докато мексиканецът е успял да го удари само 60 пъти.

Единственият рунд, в който Руис е имал предимство е 8-ия, когато е записал 12 удара срещу 6 на Джошуа. Най-слабият рунд е бил петия, когато са нанесени само 6 удара и от двамата - пет за Джошуа и един за Руис.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза