Суперсблъсък на легенди кой да управлява българския волейбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/7967854 www.24chasa.bg
Борислав Кьосев и Любо Ганев са кандидати за поста на Данчо Лазаров.

Суперсблъсъкът за нов председател на волейболната федерация бе официализиран в сряда. В деловодството на централата бе внесена кандидатурата за поста на Борислав Кьосев, която е подкрепена от част от клубовете у нас.

Така той ще се изправи срещу друга легенда - Любо Ганев, в битката за върха в българския волейбол. Двамата са кандидати за наследник на дългогодишния председател на федерацията Данчо Лазаров.

Кьосев и Ганев са бивши съотборници в ЦСКА и националния отбор. Сблъсъкът става още по-завързан, след като първият е подкрепен от най-успешния треньор на българския тим през този век Мартин Стоев.

Зад Любо Ганев пък стои още една легенда на волейбола - Владимир Николов.

Така 4-ма знакови представители на две много силни поколения в най-успешния ни колективен спорт са от двете страни на барикадата.

Кандидатурата на Ганев бе издигната от инициативен комитет за кардинални промени в българския волейбол. В него освен “Левски” на Владо Николов участват още 57 клуба, сред които ЦСКА, “Нефтохимик”, “Хебър”, “Монтана”, женският “Марица” и др.

Утре управителният съвет на федерацията трябва да се произнесе по искането на комитета на 16 януари да се проведе извънредно общо събрание. На него би трябвало да се проведе изборът за нов председател.

Засега Лазаров не коментира дали ще държи да остане на поста си. За кандидатура на Кьосев се заговори след издигането на тази на Ганев от комитета като реакция на Лазаров.

И двамата мераклии да го сменят са членове на управителния съвет.