Страх тресе БФС за домакинството ни срещу Унгария, спешно въвежда ВАР

https://www.24chasa.bg/sport/article/7975757 www.24chasa.bg

Последното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз за 2019 г. гласува промени в Съдийската комисия и даде зелена светлина за въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР.

"Притесненията са, че националният отбор трябва да играе на стадион с инсталиран ВАР. В Изпълкома бяхме притеснени да не стане така, че да играем домакинския си мач с Унгария в Будапеща. Ние вече сме задействали дейности за влизането на ВАР в България", заяви собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев на днешната пресконференция след Изпълкома.

Официалното съобщение от БФС гласи дословно:

„Днес, 13 декември, се проведе последното редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз за календарната 2019-а година. На него членовете на ИК приеха предложенията за дневен ред на насрочения за 7 юни 2020-а Конгрес на съюза, както и предложенията за комисии за подготовката на Конгреса, в т.ч. Комисия за промени в Устава на БФС.

Прието бе и предложението за бюджет на Българския футболен съюз за 2020-а година според гласувания на общото събрание от 2018-а програмен бюджет.

Членовете на Изпълнителния комитет гласуваха и промените в състава на Съдийската комисия към БФС, предложени от председателя й Костадин Стоичков. В новия състав е включена и позицията "Ръководител на проекта VAR", която ще се изпълнява от Петър Петров. Той ще има задача да представи на специално сформираната Комисия за въвеждане на видео асистент арбитрите различните варианти за вкарване на нововъведението в употреба.

По предложение на първия вицепрезидент и ръководител направление ДЮФ Емил Костадинов и на техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров за селекционер на националните юношески отбори до 17 години бе назначен Йордан Петков.”