Спортни величия избират "Спортист на годината" в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/sport/article/7982694 www.24chasa.bg
Идеята и реализацията е на председателя на сдружение "Пазарджик спортува" Ренета Камберова, която от 2 г. управлява спортните дейности в общината. Снимка: Инстаграм (r.kamberova)

Величия на българският спорт избират най-добрият спортист на Пазарджик за 2019г., съобщиха от местната администрация. Идеята и реализацията е на председателя на сдружение "Пазарджик спортува" Ренета Камберова, която от 2 г. управлява спортните дейности в общината.

По нейна покана в комисията по избор на най-добрия пазарджишки спортист влязоха председателят на БФХГ Илиана Раева, олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова, единствения български баскетболист играл в НБА и президент на баскетболната федерация Георги Глушков, олимпийския вицешампион Йордан Йовчев, бившия министър на спорта и уникален плувец Петър Стойчев, както и самата Ренета Камберова - европейски и световен шампион, и олимпийски медалист със ансамбъла по художествена гимнастика.

За да определят най-добрия пазарджишки спортист за годината членовете на комисията получиха от Ренета Камберова подробна информация, изготвена от нея, и видео материали за всеки претендент за титлата. След три часова дискусия и гласуване спортните величия са избрали своите фаворити, съобщиха още от администрацията на Пазарджик. Официалната церемония по връчването на приза "Спортист на годината" на Пазарджик ще се проведе на 20 декември, когато ще стане ясно кой е избраникът на легендите в българския спорт.