Куриоз - българска биатлонистка завърши 2 щафети в рамките на 3 часа

https://www.24chasa.bg/sport/article/8112551 www.24chasa.bg
Дафинка Коева

Нещо изключително рядко срещано постигна българската биатлонистка Дафинка Коева.

Зааради участието на Милена Тодорова и Мария Здравкова на световното за младежи и девойки в Ленцерхайде (Швейц) се наложи родената в Банско състезателка да вземе участие и в двете щафети от световната купа в Поклюка (Слвн).

В рамките само на 3 ч Коева се пусна първо в тандем с Антон Синапов в суперсингъла, а после след Димитър Герджиков, Владимир Илиев и Даниела Кадева завърши традиционната смесена щафета.

В първото състезание Коева, която миналата седмица навърши 30 г., записа една наказателна обиколка и 3 допълнителни патрона в 4-те си стрелби.

Заедно със Синапов банскалийката успяда предотврати затваряне на тандема ни, който завърши на 25-ото място от 26 отбора. Спечелиха французите.

Смесената щафета на България в лицето на Герджиков предаде на 17-а позиция на Владимир Илиев. Спортист номер 1 на България се представи много добре на поста си, в чието класиране е 10-и, и предаде 11-и на Даниела Кадева.

Тя бе безупречна в стрелбата. Даниела предаде на Дафинка 13-а. Въпреки умората Коева се справи с 3 допълнителни патрона и успя да завърши 17-а. Общо 4-мата българи използваха 8 допълнителни патрона.

25 квартета участваха, а победата отново бе за Франция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г