Куриоз - българска биатлонистка завърши 2 щафети в рамките на 3 часа

https://www.24chasa.bg/sport/article/8112551 www.24chasa.bg
Дафинка Коева

Нещо изключително рядко срещано постигна българската биатлонистка Дафинка Коева.

Зааради участието на Милена Тодорова и Мария Здравкова на световното за младежи и девойки в Ленцерхайде (Швейц) се наложи родената в Банско състезателка да вземе участие и в двете щафети от световната купа в Поклюка (Слвн).

В рамките само на 3 ч Коева се пусна първо в тандем с Антон Синапов в суперсингъла, а после след Димитър Герджиков, Владимир Илиев и Даниела Кадева завърши традиционната смесена щафета.

В първото състезание Коева, която миналата седмица навърши 30 г., записа една наказателна обиколка и 3 допълнителни патрона в 4-те си стрелби.

Заедно със Синапов банскалийката успяда предотврати затваряне на тандема ни, който завърши на 25-ото място от 26 отбора. Спечелиха французите.

Смесената щафета на България в лицето на Герджиков предаде на 17-а позиция на Владимир Илиев. Спортист номер 1 на България се представи много добре на поста си, в чието класиране е 10-и, и предаде 11-и на Даниела Кадева.

Тя бе безупречна в стрелбата. Даниела предаде на Дафинка 13-а. Въпреки умората Коева се справи с 3 допълнителни патрона и успя да завърши 17-а. Общо 4-мата българи използваха 8 допълнителни патрона.

25 квартета участваха, а победата отново бе за Франция.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца