Бащата на Микаела Шифрин: Притеснявам се само когато кара спускане

https://www.24chasa.bg/sport/article/8112887 www.24chasa.bg
Авторката с Джеф Шифрин

Джеф Шифрин е един от най-добрите анестезиолози в САЩ. Работи в най-престижната клиника за спортна медицина във Вейл, Колорадо, където оперират всички световни звезди. Взе си отпуск, за да бъде с дъщеря си в Банско. Авторката на интервюто е кадър на “24 часа”, който от години живее в САЩ и в момента работи като оперативна сестра в клиниката.

- Колко е важен родителят в изграждането на един шампион?

- Успехът във всичко изисква много време, учене, работа и най-вече спокойствие.

- Каква е вашата тайна на родител?

- Покрива се с нещата от живота. Бъди добър, мисли бързо, фокусирай се. И обичай семейството си.

- Трябваше ли да притискате Микаела да тренира, или тя винаги е искала това?

- Всеки има нужда от побутване. Дори шампионите. Но както обича да казва - не мога да постигна нищо сама.

- Какво я съветвахте, когато бе тийнейджър?

- Да следва правилата на живота. Да не се притеснява, ако не побеждава. Винаги да работи, за да придобива нови умения, за да става все по-добра. Да се старае да прави всеки завой по-добре. И да помни, че няма по-добър учител от спорта. Той ти дава уроците, които след това правят живота ти по-добър.

- А какво ѝ казвате след някое слабо състезание?

- Направи ли поне някой добър завой?

- Когато беше малка, какъв бе съветът ви преди старт?

- Старай се да направиш добре завоя. Когато това стане, идва и удоволствието от ските. В крайна сметка това е най-важното в спорта.

- Защо Микаела, а не синът ви Тейлър? Той какви резултати имаше?

- Тейлър беше нещо като тестов пилот. Но имаше прекрасни резултати. Все пак стана два пъти национален шампион при колежите.

- От какво се притеснявате, когато я гледате?

- От контузии. В ските те не са нещо хубаво.

- Какво бихте посъветвали родителите, които искат детето им да стане шампион?

- Да не мечтаят за постижения. Само им помагайте да осъществят мечтата си. С цялото си сърце.

- Притеснявате ли се, когато застане на старта?

- Не. Знам, че е готова и подготвена по най-добрия начин. Единствено се изнервям, когато участва в скоростните дисциплини.

- Докога смятате, че ще продължи?

- Сигурен съм, че ще кара, докато на нея ѝ доставя удоволствие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г