Красавицата Лара Гут: Пистата в Банско е най-добрата, на която съм карала през сезона

https://www.24chasa.bg/sport/article/8113995 www.24chasa.bg
Лара Гут-Берами на пресконференцията в Банско Снимка: Марин Манев

Комплименти за състоянието на пистата в Банско направи завършилата на 3-о място в супергигантския слалом от световната купа по ски у нас Лара Гут-Берами.

"Определено това е най-доброто трасе, на което съм карала през този сезон. В предишните стартове имах проблеми заради състоянието на пистите, но тук успях да се завърна на подиума. Изживях тежки моменти, защото от 1 г. не ми се беше случвало това. Радвам се, че отново съм сред първите три и се надявам това класиране в Банско да е началото на подобни добри резултати занапред. Наистина пистата тук за 3 дни не мръдна", каза на пресконференцията 28-годишната красавица от Швейцария.

Точно преди 1 г. - на 26 януари 2019 г., Лара за последно се качи на почетната стълбичка. Тя отново завърши 3-а в супергигантски слалом, а той се проведе в Гармиш-Партинкирхен (Гер).

След това последваха 21 състезания без влизане в топ 3 за швейцарска скиорка, която през 2018 г. се омъжи за футболиста Валон Берами.

Впечатлена от пистата в Банско бе и завършилата на второ място в супергигантския слалом италианка Марта Басино.

"Често казано, при пристигането си тук не съм имала очаквания, че ще ми се случат подобни неща. В Банско за първи път стъпих на подиум в спускане (в събота тя също завърши втора-б.р.). Сега отново съм на стълбичката. Пистата тук е страхотна и ми пасна много. Затова и дойдоха тези резултати. Благодаря ти, Банско", сподели на пресконференцията 23-годишната Басино.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Медицинските работници от ВМА, които са на първа линия в битката с COVID-19 излезнаха с послание до всички като направиха специална снимка, на която изписаха: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!” Снимка: Facebook /