Фенове на "Локо"(Пд) настояха за среща с премиера: Дайте пари първо за стадион" Пловдив"

https://www.24chasa.bg/sport/article/8117451 www.24chasa.bg
Феновете на пловдивското "Локо" се обявиха за равнопоставеност между клубовете.

За спешна среща с премиера на страната Бойко Борисов, с финансовия и спортния министър, настоя фенклубът на "Локомотив" (Пд) на пресконференция в Пловдив днес.
На нея "черно-белите" привърженици предлагат, ако се отпускат средства от правителството, нека бъдат първо за довършването на градския стадион "Пловдив". Те изразиха несъгласие държавата да помага само за дострояването на стадион „Христо Ботев“.

"Искаме чрез медиите да поканим премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет. Като фенове и граждани смятаме, че ако държавата иска да дава средства за изграждане на стадиони – трябва да се започне първо от стадион "Пловдив". Той е не само градски футболен стадион, но и дом на леката атлетика и много други спортове – там се помещават повече от 35 спортни клуба", заявиха феновете.

Според архитект Валентин Маринов са изработени 13 етапа за завършването на съоръжението. Първите три са остойностени на 15 милиона лева и след осъществяването им съоръжението ще бъде годно и за мачове от евротурнирите. Има задание, има яснота как да се продължи строителството. Въпрос на желание и финансиране от държавата. Има изготвени анализи за състоянието и необходимите средства, допълниха те. После се обявиха за равнопоставеност между клубовете при помощ от държавата за спортните бази в града.
Поддръжниците на "Локомотив" (Пд) смятат, че ако реконструкцията на стадион "Пловдив" не е възможенна на този етап, тогава трябва да се отпуснат по равно средства за стадионите на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив.
"Нека да не се разделя града. Тази равнопоставеност, за която апелираме не е нещо ново. Когато двата клуба бяха в лошо финансово състояние след фалита на КТБ, община Пловдив отпусна по 100 000 лева на двата клуба под формата на закупени билети. След това отпусна 1 милион лева за осветление и терен за малките. "Ботев" имаше осветление, но и на този клуб бяха отпуснати 1 милион лева. Как са изхарчени е друг въпрос", казаха още привържениците на "Локомотив" .

Според тях напрежението в Пловдив ескалира, заради този казус. Те ще помолят кмета на Пловдив Здравко Димитров да се проведе обществен дебат, на който да се разисква кое е най-добро за града.
Миналата година имаше среща с президентите на пловдивските клубове и тогава единодушно бе решено, че най-доброто е изграждането на стадион "Пловдив".
Нямаме намерение и не искаме да блокираме кръстовища и да излизаме на протести, но може и това да стане, ако не ни се обърне никакво внимание. Има сериозна липса на обществен дебат за спортната база в града, обявиха още от фенклуба на "Локо" (Пд).
Феновете смятат, че подпомагането на спорта и изграждането на спортни бази трябва да стане държавна политика и в нея да има равнопоставеност.
В брифинга днес участваха Атанас Нейков, адвокатите Димитър Колев и Иво Стойчев, както и Николай Спасов и Емил Геранов. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко