Феновете събраха за 48 часа парите за една вноска на "Левски" към НАП

https://www.24chasa.bg/sport/article/8190140 www.24chasa.bg

Ръководството на "Левски" обяви, че привържениците на "сините" са събрали за 48 часа повече пари от необходимите за първата вноска към НАП от 143 000 лева, която трябва да се плати на 28 февруари. 

"Постъпленията по дарителската кампания за ПФК "Левски" вече са 149,558.04 лева, а дарителите - 1481", обявиха с гордост от клуба.

И вече започнаха да се събират средства за вноската през март. 

Левскарите показаха огромна мобилизация след новините, че заради проблемите на собственика клубът е заплашен дори от фалит. 

Отделно вече са закупени над 3000 абонаментни карти за домакинските мачове на "Левски". Огромен е и зрителският интерес към битката "Левски" - ЦСКА на стадион "Васил Левски" на 15 февруари.

В началото на тази седмица станаха ясни параметрите на тревожността в "Левски" след проблемите на Васил Божков.

"В сметката ни в момента има 200 000 лева.” Това съобщи изпълнителният директор на “Левски” Павел Колев и разясни с конкретни цифри какво точно е имал предвид с “къс хоризонт през клуба”. “Част от тези пари ще бъдат похарчени покрай организацията на мача с ЦСКА. Имаме и редица режийни разходи като ток и парно”, добави Колев.

“В същото време по 143 000 лева на месец е само вноската ни към НАП. Плюс текущите задължения - данък общ доход и осигуровки”, добави Павел Колев и призна, че в тази ситуация клубът има средства за по-малко от месец, “ако не се случи чудо”.

Отделно всички футболисти, треньори и служители бяха информирани, че спрямо тежката ситуация ще има проблем и с изплащането на заплатите им. Павел Колев се срещна с играчите в съблекалнята, за да им обясни всичко от първо лице. “Така беше честно спрямо тях. И да не поемаме към тях ангажименти, които не можем да изпълним. Най-отвратителното нещо е да влезе някой в съблекалнята и да каже, че

ще има пари

в сряда, но не е

ясно коя сряда

Помолихме ги да проявят разбиране, ако се наложи да забавим заплатите. Сега е важно всички да се съберат като юмрук”, каза Колев.

“Нямам отговор как ще играе “Левски” след 10 дни, ако не влязат пари. Явно ще караме на мускули. Ще очакваме и разбиране от гладиаторите на терена”, добави той.

Допреди появата на проблемите за Васил Божков “Левски” оперираше с бюджет от 1,5-2 млн. лева на месец, в който влизаше и погасяването на разсрочените дългове.

Един от краткосрочните варианти за удължаване хоризонта пред “Левски” е активизацията на феновете. За мача “Левски” - ЦСКА са продадени около 6000 билета. “Това е и много, и малко. Но се забелязва активизация в последните дни. Допреди 10-ина дни бяха купени 1100 абонаментни карти за “Герена”, сега са 1600. До дни стартираме кампания “2020 карти за сезон 2020”. Идеята е да поставим конкретна цел на левскарите. Да направим тази бройка абонаментни карти. Идеята е, когато стартира дарителската кампания, тя да бъде за вноските към НАП. Да събираме всеки месец по 143 хиляди лева, които да отиват в НАП. Ако искаме “Левски” да е финансово изряден. Докато се изплати цялото задължение, а това е в следващите 34 месеца.

Преди година задължението беше над 8 милиона, това са неплатени данъци и осигуровки към държавата. “Левски” беше пред угрозата да не вземе лиценз. Наведнъж бе погасено задължение от 1,4 млн. лева към НАП. Заради това “Левски” участва в Лига Европа. Започнахме разговори с НАП. “Левски” вече има официално споразумение, по което е задължен да плаща тези 143 000 месечно”, продължи Колев.

Към момента в касата на “Левски” не могат да постъпят средства от Националната лотария, тъй като сметките на компанията са блокирани.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца