Исторически финал на националния турнир по боулинг - 82-годишен срещу 12-годишен

https://www.24chasa.bg/sport/article/8194711 www.24chasa.bg
Финалистите в група "С", които имат 70 години разлика. Снимка: "24 часа"

На изключителен финал станаха свидетели зрителите в столичната зала „ Джой стейшън” по време на 86-то издание на националния турнир по боулинг „ Фантастико оупън”.

За първи път в историята на шампионата в битка за първото място излязоха 82-годишният индонезиец Сумартава Чакраватая и 12-годишният Арсений Подлипски (България).

Двамата определиха победителя в последната група „С” и с играта си заслужиха аплодисментите на публиката.

Сумартава Чакраватая триумфира с купата , след като се наложи над 70 години по-младия си съперник с 166:145 точки.

Големия финал в елитната група „А” спечели Мариана Метексинова, която победи убедително Радка Дангова със 180 на 158 точки.

Изцяло женският финал в турнира накара мъжката част от играчите да изгледат с голям интерес финалната игра.

Във втория финален степладер Метексинова се справи с Диан Динев, който остана трети, а четвърти завърши Дарин Траянов.

Шампион в група „В” стана Живко Димитров, който накрая победи Станимир Върбев с 164 на 158 точки.

Надпреварата беше с награден фонд от 5000 лева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика

Световните столици и големите градовете по цялото земно кълбо опустяха. За това свидетелстват снимкит от целия свят показващи празните улици, булеварди и места обикновено посещавани от хиляди туристи всекидневно, които в момента са като декор от постапокалиптичен филм. Снимки: