Дерменджиев и БФС молят медиите да им напълнят стадиона за Унгария

https://www.24chasa.bg/sport/article/8203081 www.24chasa.bg
Отговорникът в Изпълкома за националните отбори Емил Костадинов, старши треньорът Георги Дерменджиев и директорът по комуникациите Христо Запрянов (от дясно на ляво) говорят пред журналисти в централата на съюза в “Бояна”. СНИМКА: Велислав Николов

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев и ресорният отговорник от изпълкома на БФС Емил Костадинов се срещнаха с журналисти в централата на футболния съюз в “Бояна” във вторник.

Разговорът беше обявен като полуофициален, камери и фотографи бяха допуснати само в първите пет минути, когато Дерменджиев отговаряше главно на спортно-технически въпроси. От отговорите му на тях стана ясно, че още не е ясно кои играчи ще пристигнат за контролата с Беларус на 26 февруари. Датата не е официална за ФИФА и клубовете не са длъжни да освобождават футболистите си.

Основният акцент в неформалния разговор обаче бяха баражите за европейското - на 26 март срещу Унгария, а при успех на 31 март срещу победителя от другия полуфинал Исландия - Румъния.

Дерменджиев и Костадинов помолиха медиите да направят всичко възможно, за да бъде стадион “Васил Левски” пълен за първия мач. В същото време треньорът изрично подчерта, че е против кампания “Грабвайте телата”, от която да се разбира, че този мач трябва да бъде спечелен на всяка цена, а загубата ще бъде равнозначна на национална трагедия. Според тях прекалената психологическа тежест може да попречи на избраниците да покажат пълните си възможности срещу Унгария.

Дерменджиев призна, че ще има още един разговор с бившия капитан на тима Ивелин Попов, който се отказа след 1:0 над Чехия. Беседата ще е след контролата с Беларус.