В спорта изумени от твърденията на Кобрата за "Белмекен"

https://www.24chasa.bg/sport/article/8212416 www.24chasa.bg

Много ръководители и треньори в българския спорт бяха изумени от атаката на Кубрат Пулев за условията на високопланинската база "Белмекен".

"Не сме имали проблеми на "Белмекен". Дори на момчетата не им се слизаше. Толкова бяха добри условията за тренировка, а храната е на уникално равнище. Нямаме забележки към никого", категоричен бе шефът на щангите Неделчо Колев. Той замина за Варна, където отборът ни има лагер на друга държавна база "Спортпалас".

"Не може да се има забележка. Всичко бе прекрасно", категоричен бе и наставникът на националите Иван Иванов.

"Това, което се случи през последните години е невероятно. Условията рязко се подобриха. Да, преди беше много занемарено, но през последните 5 години се вижда разликата", смята наставникът на сръбския национален отбор по класическа борба Стоян Добрев.

"Преди две седмици бяхме там с вицепрезидента Даме Стойков. Всичко беше ОК. Не получихме нито една забележка от състезателите. Дори опитахме храната, бе на страхотно ниво. Ядохме това, което ядоха момчетата", категоричен е шефът на джудото Румен Стоилов. Според него единственото, което трябва да се промени е, че вече при този капацитет залите са вече пренаселени, особено тези за общофизическа подготовка.

"Нямам никакви забележки. Свършихме страхотна работа при добри условия. Мога само похвали да кажа. Това написахме и в книгата на базата", каза и наставникът на дамския ни отбор по борба Петър Касабов, който се върна от европейското с 2 златни, сребърен и бронзов медал.

"Няма спортист, който да не е останал доволен. Сега започваме лагера си", категоричен бе и шефът на федерацията по бокс Красимир Инински.

"От 8 години всяка година караме основната си част от подготовката на базата в Белмекен. Много сме доволни и нямам нито едно оплакване от нито едно момиче. Това заяви за NOVSPORT президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя е категорична, че високопланинската база е прекрасна и предоставя изключителни условия за подготовка.

"Невероятно полезно ни е да се готвим на Белмекен. Искам да отбележа, че освен там, много добри условия има и в "Спортпалас" във Варна. Тази година заведох там дори и девойките. Много сме доволни и за тези години нямаме нито едно оплакване. Заради добрите условия вдигнахме лагерите от 14 на 20 дни. Обслужването е на добро ниво и се радвам, че имаме възможност да се готвим там", заяви легендата на световната художествена гимнастика, която в момента ръководи най-успешния ни в последните години спорт.

Илиана взе отношение и по още един въпрос. "Не искам да коментирам за другите, но нашата федерация стриктно изпълнява плащанията си към Национална спортна база и никога не сме си позволили да закъснеем.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска