Охранител се подложи на отстрел в старт от световното по биатлон

https://www.24chasa.bg/sport/article/8216519 www.24chasa.bg

До опасна ситуация се е стигнало по време на световното първенство по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Охранител се е подложил по невнимание на отстрел, докато вървял индивидуалният старт при жените на 15 км.

Той се появил точно над конструкцията с мишените в момент, в който биатлонистки са ги били взели на мушка. Норвежката Ингрид Тандреволд го забелязала и вдигнала тревога с жестове към треньорския си щаб.

Оказало се, че невнимателният охранител решил да премине над мишените, без да пресметне добре кога има пауза и съответно няма опасност за него.

“За първи път в кариерата си въобще се сблъсквам с подобна ситуация. Трябва да се направи някаква промяна в правилата, преди някой наистина да е пострадал”, заяви треньорът на норвежките национали Зигфрид Мазе.

Французинът е едно от най-авторитетните имена в професията и реакцията му сочи, че случилото се в Антхолц-Антерселва е доста притеснително.

Биатлонистите стрелят с патрони 22-и калибър, които могат да убият човек.

Във въпросния старт на 15 км българката Милена Тодорова постигна своя личен връх при жените със 17-ата си позиция. Още преди това да се случи, туитърът на международната федерация по биатлон обърна специално внимание на 22-годишното момиче от Троян със снимка с анонс, че от нея може да се очаква нещо.

По принцип профилът в социалната мрежа отделя място само на фаворитите и медалистите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата