България 12-а в смесената щафета на европейското по биатлон

https://www.24chasa.bg/sport/article/8239073 www.24chasa.bg
Снимка: туитър IBU Cup

България завърши на 11-ата позиция при смесените щафети (2х6км+2х7,5 км) на европейското първенство по биатлон.

На олимпийския комплекс “Раубичи” край столицата на Беларус Минск нашият квартет бе в състав Даниела Кадева, Милена Тодорова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев.

Кадева предаде щафетата 14-а след използвани само 2 допълнителни патрона при стрелбата. Тодорова имаше проблеми при второто си преминаване през рубежа и завъртя 2 наказателни обиколки.

Герджиков тръгна 14-и и след перфектна стрелба предаде на Илиев 13-и. Владо записа 3-о бегово време на поста си и успя да изпревари германската щафета, за да финишира 12-и.

Щафетата на Норвегия бе дисквалифицирана и България стана 11-а, но за кратко. Жалбата на скандинавците бе уважена и те заеха отново третото място. Титлата е за украинците. Участваха 22 отбора.

В единичната щафета българският тандем Мария Здравкова - Антон Синапов бе затворен с обиколка и се нареди 18-и. Златото е за Норвегия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип