Подариха на Бойко Борисов фланелка на Локо (Пд), стотици фенове го посрещнаха на "Лаута" (снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/8245022 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов бе във видимо добро настроение от топлото посрещане на "Лаута". СНИМКИ: Митя Иванов

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Пловдив с ръководството и привърженици на "Локомотив" (Пд)  днес. Над 500 черно-бели фенове посрещнаха с аплодисменти и одобрителни възгласи министър-председателя на "Лаута". 

Първи премиерът бе поздравен от собственика на "Локомотив" Христо Крушарски, клубната легенда Христо Бонев-Зума, общинския съветник Атанас Узунов и спортния директор Георги Иванов-Гонзо. Борисов поздрави приятелски и се прегърна с всеки един от тях и побърза за срещата си с феновете. 

На "Лаута" бяха организирали специално посрещне на министър председателя, за да му благодарят лично за отпуснатите  от правителството 12 млн. лева за спортната база на "Локомотив" и доизграждането на емблематичната трибуна "Бесика".

 В знак на благодарност за финансовата помощ на държавата, Христо Крушарски подари на Борисов черно-бяла фланелка на клуба. После му даде цветна графика как ще изглежда обновеният стадион на "Лаута".

Премиерът се пошегува с финансовия министър Владислав Горанов:  Ето това ти струва 12 млн. - каза той, след като му даде проекта и фланелката.

"Осигурили сме необходимите средства - това, което сте ни поискали - 12 млн. лв. за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба. Вече трябва да са дошли в кметството. Дали сме и за училищни салони. Така че, моля кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината и всичко да е наред, за да не се червим. Тогава пак ще дойда", заяви Бойко Борисов. 

Както "24 часа" писа ден преди посещението на премиера, фенклубът на "Локомотив" призова привържениците да посрещнат подобаващо високия гост и лично да му благодарят за жеста.

След срещата с феновете, Борисов заедно със спортния министър Красен Кралев, кмета на Пловдив Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева имаха 45-минутна среща с цялото ръководство на "Локомотив". На нея бяха уточнени детаили за това как в най-кратки срокове да се реконструира спортната база на "Лаута" и да довърши напълно стадиона. 

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева също уважи срещата.
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева също уважи срещата.

След 45-минутната среща с ръководството на
След 45-минутната среща с ръководството на "Локомотив", премиерът сам подкара джипа на път за стадион "Христо Ботев".

Премиерът се качва на джипа на път за стадион
Премиерът се качва на джипа на път за стадион "Христо Ботев".

Подариха на Бойко Борисов фланелка на Локо (Пд), стотици фенове го посрещнаха на

Подариха на Бойко Борисов фланелка на Локо (Пд), стотици фенове го посрещнаха на

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт