Шефове на "Спартак"(Пд) и "Марица": Искаме финансова помощ и за нашите спортни бази

https://www.24chasa.bg/sport/article/8251382 www.24chasa.bg
Шефът на "Марица" Христо Христов / в средата/ и президентът на "Спартак" Динко Миленчев /вляво/дадоха брифинг зад мини кран, в знак на призив за подкрепа и на техните клубове.

Призоваваме кмета на Пловдив Здравко Димитров и премиера Бойко Борисов да помогнат на "Марица" и "Спартак" (Пд) за цялостен ремонт и обновяване на нашите спортни бази, за да могат децата да играят при нормални условия. Искаме финансова помощ за общинските терени, които ползват и двата клуба. Това обяви президентът на "Марица" Христо Христов на съвместна пресконференция с ръководството на "Спартак" (Пд) днес.

„Недоумяваме защо само два обекта получават финансиране в Пловдив - стадионите на "Ботев" и "Локомотив". И защо няма пари за градския стадион "Пловдив", и колко човека трябва още да обещаят, че този стадион ще бъде завършен, попита Христов. Той допълни, че и "Спартак", и "Марица" разчитали за помощ за общинските обекти, които ползват.

"Стадион "Марица" е общински, базата на "Спартак" - също е общинска. Защо за тях няма отделени средства? Ако не получим официални отговори на тези наши въпроси ние можем да организираме едно мирно шествие. Не с надуваеми лодки, както искаме, защото няма достатъчно в момента заради зимата, но ще излезем мирно да изразим нашата позиция. Ще поканим всички хора, които искат да се включат", каза още Христов. Според него треньорите и децата, които тренират в "Марица", както и техните родители, били много разочаровани, че не се оценява труда в клуба.

И "Марица", и "Спартак" имали идейни проекти за цялостен ремонт и модернизиране на техните тренировъчни бази, съобщиха от ръководствата на клубовете. И двата били за около 3-4 млн. лева. Ако се реализират, базите ще могат да ги ползват и няколко училища в техните райони, както да се отдават за спорт на студенти от пловдивските университети.

„Като президент на "Спартак" (Пд) аз лично подкрепям решението на държавата да подкрепи изграждането на двата стадиона. Когато поех "Спартак" основен приоритет бе изграждането на стадиона и смятам, че ще се справя, каза шефът на спартаковци Динко Миленчев. Той обяви, че със собствени средства клубът ще изградим своя дом - стадион "Тодор Диев". Но нямало да откаже и финансова помощ от държавата. Надявал се да успее в уговорения срок, след като концесионният договор за 35 години вече е получен от община Пловдив.

"Стадионът ще разполага с 8200 седящи места. Ще бъдат изградени два нови сектора, планираме и модерно осветление. Ще бъде реконструирана старата трибуна - ще бъде изцяло покрита с козирка, ВИП ложи и места за журналисти. Теренът ще има изцяло ново тревно покритие, а в южната част ще бъдат изградени 2 изкуствени терена, 2 нови паркинга и 6 входа" допълни той.

Според Миленчев в момента архитектите подготвят плановете и след тяхното одобрение стартира процесът. "Ще има и видеонаблюдение, като по този начин стадион "Тодор Диев" ще отговаря на всички изисквания за европейските клубни турнири и мачовете от Първа лига", каза още шефът на спартаковци.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България