Клубът на Христо Стоичков изправен пред фалит, шефът на "Марица" хвърля кърпата

https://www.24chasa.bg/sport/article/8251670 www.24chasa.bg
Христо Христов обяви днес, че няма финансова възможност да продължи да издържа клуба.

Родният клуб на легендата на българския футбол Христо Стоичков - ФК "Марица" (Пд), е изправен пред фалит. Досегашният им президент Христо Христов обяви днес, че хвърля кърпата. Шефът призна, че се оттегля от управлението след края на първенството, поради финансови причини и нямало да поема ангажименти за издръжка за следващия сезон.

„Оттеглям се, защото нямам финансовата възможност да издържам повече "Марица“, ако няма финансиране и от другаде. До края на шампионата в трета лига клубът е изцяло обезпечен. Момчетата нека бъдат спокойни - осигурени са средства за заплати, мачове, за топки и екипи, но от новото първенство нещата трябва да се поемат от друг", каза Христов. Той добави, че обявява решението си по-рано, за да може човекът, който го замени да си направи свой план за издръжка на клуба и да потърси по-рано средства, за да реализира своя нов проект.

"Това не е спонтанно мое решение, обмислял съм го отдавна. Казвам още днес,  за да може тези които дойдат след мен си подредят нещата, да си направят своя програма. Който ме смени вече ще има някаква основа. Бях 4 години начело на "Марица" с голяма любов и уважение към клуба, но нямам възможност повече. Дадох всичко от себе си да възродим клуба. А да бъдеш футболен президент на "Марица" се иска освен голяма любов, всеотдайна работа, но и средства. Защото клуб като "Марица" трябва има по-голям потенциал и по-големи възможности. Този клуб има бъдеще", коментира Христо Христов.

Според шефа, издръжката на такъв отбор с амбиции като "Марица" за един сезон в Трета лига бил около 200 000 лева.

"Имам си свои планове за бъдещето, но оставам на разположение и съм готов да помагам на новото ръководство", завърши той.

Въпреки оставката на клубния президент и спонсор Христо Христов, в "Марица" не са се отказали да атакуват професионалния футбол още тази година. В момента момчетата на треньора Борислав Караматев са трети в класирането на трета лига - Югоизточна група, с актив от 41 точки, с 2 по-малко от втория “Загорец”. Лидер е “Созопол” с 45 точки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България