Ашли Йънг пусна наръчник срещу коронавируса от Милано

https://www.24chasa.bg/sport/article/8354512 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Английската звезда на "Интер" Ашли Йънг се оказа в епицентъра на пандемията от коронавирус - Милано.

Халфът е под карантина в дома си и за да не скучае, си намери полезно занимание - пусна в туитър наръчник за борбата срещу заразата.

Ето по-важните моменти:

Основната заплаха са супермаркетите

"Там вие рискувате най-много да разпространите вируса и даже да се заразите. Аз говорип със семейството и приятелите ми у мода (в Англия - б.р.) и ми се струва, че пазаруването на продукти се превръща в някаква мания. Помнете - изолацията означава наистина изолация."

Йънг разказва, че в италианските магазини е доста по-спокойно, може би защото ограничават броя на хората в едно и също помещение.

"Никой не се бие за продукти, няма празни рафтове и, разбира се, няма никакви претенции към продавачите заради ограничения асортимент или по каквато и да е друга причина. Почти винаги идва само по един човек от домакинство, който прави покупките на всички."

Винаги спазвайте дистанция

"Ако трябва да пътувате в асансьор, влизайте най-много с още един човек - общо двама души. Застанете в различки ъгли и се обърнете с леце към стената. Не дишайте по посока на другия"

Пътувайте с автомобил, на улицата - само с ръкавици

"Стремете се да не използвате градския транспорт, придвижвайте се с кола. Не пипайте предмети, докосвани от други хора. Сложете си ръкавици и ги свалете едва когато се върнете в колата. Сложете си маска или поне си прикрийте устата и носа с шал."

Основното правило на карантината - мислете си най-лошото

"Това може да ви звучи прекалено жестоко, но се отнасяйте към всички, които са извън дома ви, като към заразени. Все пак вие не знаете със сигурност дали те са болни, или не са. Това не е прекалена реакция, а безопасност. И просто помнете, че и другите трябва да се отнасят към вас точно по същия начин. В това няма нищо страшно, а е просто начин да се запази дистанцията, което в крайна сметка може да ви спаси живота."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки