Футболна легенда от центъра на заразата Милано: Отнасайте се към всички като към заразени!

https://www.24chasa.bg/sport/article/8356965 www.24chasa.bg

Легендата на "Манчестър Юнайтед" и настоящ играч на "Интер" Ашли Йънг използва туитър, за да сподели съветите си към всички свои фенове от Милано От неделя там е забранено да се спортува, дори и сам.

Според Йънг главната опасност са супермаркетите. "При тях е най-голям риска от зараза. Говорих със семейството си и приятели у дома, в Англия и ми разказаха за кръстоносните походи за пазаруване. Помнете изолация означава изолация!", категоричен е Йънг.

Според него ситуацията в най-засегнатата част от Италия е по-спокойна заради ограниченията в допускането на хора в магазините. "Никой не се бие за ядене, няма празни щандове, няма и претенции към персонала за някакви ограничения! Почти винаги идва само по един човек от семейство и пазарува за всички", обяснява Ашли.

"Винаги спазвайте дистанция на касата. Дръжте количката зад себе си, това ще попречи на други да ви доближат. Не смесвайте продуктите с чужди, оставете място между тях. Трябва да има дистанция!", допълва той.

"Ако ви се наложи да се качите на асансьор, бъдете сам или максимум двама. Останете на разстояние и се обърнете към стената, за да не дишате към непознатия", категоричен е Йънг.

"Возете се само с автомобил по възможност, на улицата носете ръкавици! Не пипайте нищо, до което са се докосвали други. Бъдете с ръкавици, докато се върнете в колата. Носете маска или шал, които покриват носа и устата", продължава англичанинът.

"Главното правило на карантирата е да си представяте най-лошото. Може да ви прозвучи жестоко, но с е отнасайте с всички у дома като със заразени. Не знаете дали не е така! Това не е някаква параноична реакция, а безопасност. И просто знайте, че и другите трябва да се отнасят към вас по този начин. Няма нищо ужасно в това. Това е способ да се спазва дистанция, която в крайна сметка ще помогне да се спаси живот", завършва Йънг.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки